Prikupljeno 1.500 KM za liječenje Slađane Dobrilović Milić

21.01.2022. 22:02
0
IZVOR: SRNA

Na Svetosavskoj duhovnoj večeri u Parohijskom domu na Sokocu, na kojoj su svoje stihove čitali sokolački pjesnici, a koja je imala i humanitarni karakter, prikupljeno je 1.580 KM za nastavak liječenja sugrađanke Slađane Dobrilović Milić.

Svetosavsko duhovno veče organizovali su Ustanova za kulturu "Pero Kosorić" i Narodna biblioteka Sokolac u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Direktor Narodne biblioteke Božica Janković izrazila je zadovoljstvo zbog odziva velikog broja sugrađana, te navela da je Slađani Dobrilović Milić neophodna hitna operacija u Turskoj nakon prvog ciklusa hemoterapije.

- Večeras smo pokazali taj duh Svetosavlja i svega onog što nam je ostavio Sveti Sava u nasljeđe, našu humanost i sve ono dobro što nosimo u sebi - istakla je Jankovićeva.

Ona je navela da su sredstva od prodaje likovnih radova mladih sokolačkih autora i prodaje pet knjiga pjesnikinje Bojane Marković usmjerena za liječenje Milićeve.

Bojan Abazović je u ime Slađane i njenih roditelja zahvalio svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji, te naglasio da su sredstva za njenu operaciju i postoperativno liječenje prikupljena u nizu humanitarnih akcija.

- Pokazali smo još jednom da smo svetosavski narod, vratili smo joj vjeru u ljude i nadu u ozdravljenje - rekao je Abazović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Romanija da čuva svoje prirodno nasljeđe i resurse Romanija da čuva svoje prirodno nasljeđe i resurse
Sutra obilježavanje Dana romanijskih brigada Sutra obilježavanje Dana romanijskih brigada
Pozovimo 1402 za Aleksandru! Pozovimo 1402 za Aleksandru!
Najčitanije
 • Privremene obustava saobraćaja na području grada Istočno Sarajevo
  20h 59m
  0
 • Nevrijeme u Njemačkoj
  15h 20m
  0
 • Održano guslarsko veče u čast Srđan Trifkovića u Istočnom Sarajevu (FOTO)
  15h 9m
  0
 • Počela sa radom aplikacija za praćenje cijena goriva u Srpskoj
  18h 0m
  0
 • Dimitrije Ignjić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
  19h 36m
  1