Prikupljeno 1.500 KM za liječenje Slađane Dobrilović Milić

21.01.2022. 22:02
0
IZVOR: SRNA

Na Svetosavskoj duhovnoj večeri u Parohijskom domu na Sokocu, na kojoj su svoje stihove čitali sokolački pjesnici, a koja je imala i humanitarni karakter, prikupljeno je 1.580 KM za nastavak liječenja sugrađanke Slađane Dobrilović Milić.

Svetosavsko duhovno veče organizovali su Ustanova za kulturu "Pero Kosorić" i Narodna biblioteka Sokolac u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Direktor Narodne biblioteke Božica Janković izrazila je zadovoljstvo zbog odziva velikog broja sugrađana, te navela da je Slađani Dobrilović Milić neophodna hitna operacija u Turskoj nakon prvog ciklusa hemoterapije.

- Večeras smo pokazali taj duh Svetosavlja i svega onog što nam je ostavio Sveti Sava u nasljeđe, našu humanost i sve ono dobro što nosimo u sebi - istakla je Jankovićeva.

Ona je navela da su sredstva od prodaje likovnih radova mladih sokolačkih autora i prodaje pet knjiga pjesnikinje Bojane Marković usmjerena za liječenje Milićeve.

Bojan Abazović je u ime Slađane i njenih roditelja zahvalio svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji, te naglasio da su sredstva za njenu operaciju i postoperativno liječenje prikupljena u nizu humanitarnih akcija.

- Pokazali smo još jednom da smo svetosavski narod, vratili smo joj vjeru u ljude i nadu u ozdravljenje - rekao je Abazović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    22h 53m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    20h 28m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    6h 27m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    4h 54m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    6h 46m
    0