Prikupljeno 6.400 KM za liječenje Milana Madžgalja

04.07.2023. 22:56
1
IZVOR: srna.rs

Za nastavak liječenja Paljanina Milana Madžgalja /35/, koji boluje od akutne limfocitne leukemije, večeras je na humanitarnom koncertu na Palama prikupljeno 6.400 KM.

Milanu je da bi nastavio liječenje u Francuskoj potrebno 140.000 evra.

Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Slavka Brezo zahvalila je za veliki odziv i poželjela Milanu srećan put i mnogo uspjeha u teškoj borbi.

- Milan je mlad čovjek koji je dao veliki doprinos u razvoju Pala i zato večeras šaljemo poruku ljubavi, podrške. Svim srcem smo uz njega - izjavila je novinarima Brezo, koja je i organizator koncerta.

Predsjednik Humanitarnog udruženja "Sveti Sava" sa Pala Dragan Petrović rekao je da je Milan na putu za Francusku, te naveo da je prikupljena otprilike polovina potrebnih novčanih sredstava.

- Udruženje je pokrenulo humanitarni `M:tel` broj, trenutno čekamo rješenje i odobrenje i nadamo se da će ostatak sredstava biti prikupljen - istakao je Petrović.

Slavica Radović iz Kulturno-umjetničkog društva "Mladost" Pale rekla je da je večeras nastupao pripremni dječiji ansambl jer žele da mališane uče humanim gestovima.

U organizaciji koncerta učestvovali su i paljansko Guslarsko društvo "Starina Novak", Kulturno-umjetničko društvo "Mladost", Studentsko pozorište Pale, Muzički ansambl i Kamerni hor Pale, Pravoslavno humanitarno udruženje "Sveti Sava" Pale, grupa "Bitanga i prinčevi" i kafe "Iks-el".

Gosti su bili Ansambl "Ravna gora" i Srpski centar "Bonirig" iz Sidneja.

Novac za nastavak liječenja Milana Madžgalja moguće je uplatiti na račun 5557000038098261, Nova banka, filijala Istočno Sarajevo.

Za uplate iz inostranstva: IBAN: FR 76 3000 3031 8300 0501 5943 745 BIC SOGEFRPP SOCIÉTÉ GÉNÉRALE BANK /devizni račun/, svrha doznake "uplata za liječenje".

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Građanin 05.07.2023. 11:21
    Hvala grđanima Pala, pokazali su veliko srce i humanost na djelu, sala Kulturnog centra je bila prepuna, ljudi su stajali sa strana, program je bio izvrstan, a najvažnije je da smo Milanu pokazali poruku ljubavi koja ga sigurno krijepi!
Povezane vijesti
Posljedice NATO bombi sa osiromašenim uranijumom se i danas osjećaju Posljedice NATO bombi sa osiromašenim uranijumom se i danas osjećaju
Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 3m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 45m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 13m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 34m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 43m
    0