Прикупљено 6.400 КМ за лијечење Милана Маџгаља

04.07.2023. 22:56
1
ИЗВОР: srna.rs

За наставак лијечења Паљанина Милана Маџгаља /35/, који болује од акутне лимфоцитне леукемије, вечерас је на хуманитарном концерту на Палама прикупљено 6.400 КМ.

Милану је да би наставио лијечење у Француској потребно 140.000 евра.

Директор Културно-спортског центра Пале Славка Брезо захвалила је за велики одзив и пожељела Милану срећан пут и много успјеха у тешкој борби.

- Милан је млад човјек који је дао велики допринос у развоју Пала и зато вечерас шаљемо поруку љубави, подршке. Свим срцем смо уз њега - изјавила је новинарима Брезо, која је и организатор концерта.

Предсједник Хуманитарног удружења "Свети Сава" са Пала Драган Петровић рекао је да је Милан на путу за Француску, те навео да је прикупљена отприлике половина потребних новчаних средстава.

- Удружење је покренуло хуманитарни `М:тел` број, тренутно чекамо рјешење и одобрење и надамо се да ће остатак средстава бити прикупљен - истакао је Петровић.

Славица Радовић из Културно-умјетничког друштва "Младост" Пале рекла је да је вечерас наступао припремни дјечији ансамбл јер желе да малишане уче хуманим гестовима.

У организацији концерта учествовали су и паљанско Гусларско друштво "Старина Новак", Културно-умјетничко друштво "Младост", Студентско позориште Пале, Музички ансамбл и Камерни хор Пале, Православно хуманитарно удружење "Свети Сава" Пале, група "Битанга и принчеви" и кафе "Икс-ел".

Гости су били Ансамбл "Равна гора" и Српски центар "Бонириг" из Сиднеја.

Новац за наставак лијечења Милана Маџгаља могуће је уплатити на рачун 5557000038098261, Нова банка, филијала Источно Сарајево.

За уплате из иностранства: IBAN: FR 76 3000 3031 8300 0501 5943 745 BIC SOGEFRPP SOCIÉTÉ GÉNÉRALE BANK /девизни рачун/, сврха дознаке "уплата за лијечење".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Грађанин 05.07.2023. 11:21
    Хвала грђанима Пала, показали су велико срце и хуманост на дјелу, сала Културног центра је била препуна, људи су стајали са страна, програм је био изврстан, а најважније је да смо Милану показали поруку љубави која га сигурно кријепи!
Повезане вијести
Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима
Вече српске културе у Палама 11. септембра Вече српске културе у Палама 11. септембра
Јахорина у другом припремном мечу боља од Радничког из Горажда Јахорина у другом припремном мечу боља од Радничког из Горажда
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 20m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 43m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 16m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 13m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 4m
    0