Prisustvo zaraze potvrđeno u Stanarima

20.08.2023. 19:45
0
IZVOR: srna.rs

U Stanarima je proglašena vanredna situacija zbog pojave afričke kuge svinja nakon što je ovo zarazno oboljenje otkriveno u jednom domaćinstvu u naselju Ljeb, rekao je Srni predsjednik Skupštine opštine Denis Stevanović.

Stevanović je rekao da je nalazom nadležnih službi prisustvo afričke kuge svinja potvrđeno u srijedu, 16. avgusta, u jednom domaćinstvu, a da je sljedećeg dana donijeta odluka o proglašenju vanredne situacije.

On kaže da ova odluka obavezuje privredna društva i pravna lica da svoj proces rada prilagode na način da se po ukazanoj potrebi stave na raspolaganje na zaštiti i spasavanju ljudi i materijalnih dobara.

Stevanović je naveo da će se tokom trajanja vanredne situacije sprovoditi zadaci i mjere definisani rješenjem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nova žarišta afričke kuge svinja probudila stari strah farmera Nova žarišta afričke kuge svinja probudila stari strah farmera
Potvrđeno prisustvo virusa afričke kuge svinja Potvrđeno prisustvo virusa afričke kuge svinja
Na Palama potvrđeno šest slučajeva zaraze kod divljih svinja Na Palama potvrđeno šest slučajeva zaraze kod divljih svinja
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    18h 39m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    18h 46m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    15h 28m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    10h 6m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    10h 38m
    0