Profilne slike na društvenim mrežama sutra zamjeniti slikama predaka

07.05.2020. 19:42
0
IZVOR: SRNA

Udruženje "Besmrtni puk Srbije" pozvalo je sve građane da Dan pobjede nad fašizmom - 9. maj, obilježe tako što će od sutra svoje profilne slike na društvenim mrežama zamjeniti slikama roditelja, deka i baka koji su se borili u ratovima za slobodu otadžbine.

Na "Fejsbuk" stranici "Besmrtnog puka Srbije" ističe se da je Dan pobjede, kao praznik posebno važan u istoriji srpskog i ruskog naroda, čiji su preci heroji pokazali neverovatnu hrabrost ne žaleći svoje živote u borbi za iskonske vrijednosti dva naroda - slobodu, istinu i pravdu.

Iz ovog udruženja poručuju da uprkos tome što zbog epidemije virusa korona neće moći da bude održan tradicionalni marš "Besmrtnog puka" u Beogradu, oni neće propustiti priliku da precima herojima odaju počast kakvu zaslužuju.

- Pokažimo svima da smo ponosni preci naših hrabrih predaka čije slike zaslužuje da vidi ceo svet. Od 8. maja - mi smo naši preci! Preplavimo društvene mreže slikama pobednika! - istakli su iz "Besmrtnog puka Srbije".

Ovo udruženje ima za cilj očuvanje sjećanja na žrtve oslobodilačkih ratova i osnaživanje prijateljskih veza srpskog i ruskog naroda.

Ove godine obilježava se 75 godina od pobjede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Njemačke.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina" Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina"
Kada se u Srbiji vraća služenje vojnog roka? Kada se u Srbiji vraća služenje vojnog roka?
Evropa se divi mladoj Srpkinji – „Zvijezda u usponu“ Evropa se divi mladoj Srpkinji – „Zvijezda u usponu“
Najčitanije
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    17h 0m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    23h 38m
    4
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    1h 23m
    0
  • Predstava "Mala sirena" sutra otvara 25. "Lut fest "
    19h 12m
    0
  • Sutra stiže jesen
    19h 19m
    0