Program „Sretenjskih dana“ u Palama

13.02.2023. 17:36
1
IZVOR: katera.news

Manifestacija Sretenjski dani, koja se na Palama organizuje u čast velikog pravoslavnog praznika Sretenja Gospodnjeg, počinje danas priredbom „Srpčad Srbiji“ u Kulturnom centru na Palama u 19.00 časova.

Priredbu su pripremili učenici Srednjoškolskog centra "Pale", Dječiji centar "Bubamara", učenici Osnovne škole "Pale" i gosti iz Osnovne škole "Bora Lazić" iz Mladenovca.

Dan boraca Republike Srpske biće obilježen sutra kada će u 10.30 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama biti služen parastos za poginule i preminule borce Vojske Republike Srpske, a u 11.00 časova položeni vijenci na Centralnom spomen-obilježju i na spomeniku Srđanu Kneževiću.

Obilježavanje Dana boraca nastavlja se svečanom akademijom u sali Kulturnog centra Pale od 11.30 časova, a nakon toga planirano je posluženje u holu Kulturnog centra.

Slavski ručak Udruženja boraca Beli vukovi, koji toga dana proslavljaju krsnu slavu Svetog mučenika Trifuna planiran je za 12.30 časova.

U sali Kulturnog centra će u srijedu, 15. februara, u 12.00 časova biti predstavljen Atlas zločina nad Srbima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za učenike Srednjoškolskog centra Pale, ali i sve zainteresovane.

Istoga dana u 19.00 časova biće održano Veče frule na kojem će učestvovati najbolji frulaši Srbije i Republike Srpske sa specijalnom gošćom Ivanom Žigon.

U okviru ove manifestacije, u četvrtak, 16. februara, u Kulturnom centru u 18.00 časova biće promovisana knjiga Miloš i akmače autora Saše Terzića, koja govori o Milošu Stuparu, ratnom komandantu šekovačkog Drugog odreda Specijalne policije MUP-a Republike Srpske.

Manifestacija Sretenjski dani se završava projekcijom filma Oluja - srpskog ratnog filma koji prati etničko čišćenje Srba u Republici Srpskoj Krajini tokom operacije Oluja.

Film će biti prikazan u sali Kulturnog centra Pale u subotu i nedjelju, 18. i 19. februara, u terminima od 17.30 i 20.00 časova.

Manifestaciju organizuju Boračka organizacija Pale, Kulturno-sportski centar Pale, Osnovna škola „Pale“, Srednjoškolski centar „Pale“, te Dječiji centar „Buba-Mara“ iz Pala.

Slika

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Citalac 13.02.2023. 20:47
    Nije mi jasno sto ovo Ekonomski fakultet ne organizuje.
Povezane vijesti
Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    8h 8m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    8h 52m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    12h 57m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    13h 1m
    2
  • Na aerodromu otkrivena vreća sa zmijama u pantalonama putnika
    23h 12m
    0