Promovisana zbirka poezije Milenka Dačevića u Čajniču

27.04.2022. 15:45
0
IZVOR: katera.news

U sali Doma kulture "Filip Višnjić" u Čajniču sinoć je održano poetsko veče "Miki i prijatelji" i promovisana zbirka pjesama "Iskre" besjednika i pjesnika Milenka Dačevića.

Poetsko veče je bilo humanitarnog karaktera, a sav novac od prodatih knjiga diniran je  Fondu za rekonstrukciju krova Hrama Uspenija Presvete Bogorodice u Čajniču.

Uz predivne stihove i izuzetnu recitaciju samog autora, program su uljepšali i obogatili istrumentalisti Draško i Marko Spasojević, uz nježne i emotivne zvuke frule i gitare, te hor "Krasnica" koji je izveo Dačevićevu pjesmu " Zahvalnost Krasnici ". 

- Puno mi je srce, duša ispunjena! "Iskre" od dana objavljivanja bez prestanka sijaju širom Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Ovo je bilo posebno veče, koje ću pamtiti do kraja života. Hvala mojim roditeljima, sestrama, srodnicima, prijatljima, saradnicima...Ispunio sam neku misiju dobre volje, ljudima se to dopalo. Idemo dalje! Novi gradovi, nove promocije, turneje, nastupi... Poezija me obasjava neizmjernim zadovoljstvom - rekao je Dačević.

Knjiga poezija "Iskra" sadrži poeme, epske i lirske stihove posvećene ljubavi, otadžbini, majci, ženi.

Poezija Milenka Dačevića je otrgnuće od slabosti savremenog svijeta, izražena uzvišenim principima, satkana od hrišćanskih i neprolaznih vrijednosti ona besjedi o spasenju, o čojstvu predaka, o patriotizmu i sreći kroz zajedništvo, te idealima i prosvjetiteljstvu kao smislu bivstvovanja.

- Svjetlo svijetli i u tami. Dovoljna je jedna iskra svjetlosti da razbije (kulturološku) tamu - zaključio je Dačević.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku
Najčitanije
  • Odata počast srpskim borcima palim na Jasiku
    23h 39m
    6
  • Babići, njih 12, krstilo se na praznik Svetog Vasilija
    4h 40m
    0
  • Troškovi transporta velika briga roditelja - Pomozimo Milošu!
    5h 28m
    0
  • Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH
    20h 42m
    2
  • Nada za Aleksandrovo liječenje poliklinika u Nišu – Budimo humani!
    2h 26m
    0