Pronađeno tijelo žene, posljednje žrtve katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici

14.10.2024. 14:23
0
IZVOR: srna.rs

Pronađeno je tijelo žene u Donjoj Jablanici, posljednje žrtve katastrofalnih poplava za kojom se tragalo u ovom mjestu, potvrđeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Spasioci su, nakon što su pronašli tijelo posljednje žrtve u Donjoj Jablanici, nastavili potragu za još jednim nestalim lice u Konjicu.

Pronalaskom posljednje žrtve u Jablanici broj stradalih u razornim poplavama na ovom području porastao je na 19, a u Konjicu su život izgubile četiri osobe.

U Jablanici će sutra biti obavljena sahrana 18 stradalih u poplavama. Oni će biti sahranjeni na mjesnim grobljima Donja Jablanica, Djevor i Zlate.

Katastrofalne poplave pogodile su u noći između 3. i 4. oktobra Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton. Brojni ljudi ostali su bez krova nad glavom, a veliki broj naselja i dalje je odsječen jer su oštećeni i odneseni putevi.

Komentari 0
Povezane vijesti
U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate
Uspostavlja se snabdijevanje strujom, doprema se voda za piće Uspostavlja se snabdijevanje strujom, doprema se voda za piće
Dosad 22 smrtno stradalih u poplavama u Jablanici i Konjicu Dosad 22 smrtno stradalih u poplavama u Jablanici i Konjicu
Najčitanije
  • Crkva Uspenja Presvete Bogorodice na Palama (FOTO)
    7h 47m
    0
  • U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate
    19h 6m
    0
  • Dijete palo sa četvrtog sprata zgrade
    20h 18m
    0
  • Radenko Ivanović stekao zvanje doktora medicinskih nauka
    3h 24m
    2
  • Na današnji dan 1784. hirotonisan Sveti Petar Cetinjski
    20h 32m
    0