Prvenstvo Balkana u džudou u Palama

24.09.2022. 12:37
0
IZVOR: srna.rs

Prvenstvo Balkana u džudou biće održano ovog vikenda na Palama, na kojem će učestvovati 400 takmičara iz 10 zemalja.

Očekuju se takmičari iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Turske, Albanije, Sjeverne Makedonije, Kipra i BiH.

Organizator je paljanski Džudo klub "Romanija", a organizaciju je dobio od Balkanske džudo federacije i Džudo saveza BiH.

Iz kluba "Romanija" su istakli da ovo prvenstvo ima veliki značaj za opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo i sport u cjelini, te su pozvali ljubitelje da prisustvom uveličaju takmičenje.

Klub "Romanija" napominje da će u nedjelju, nakon završetka finalnih borbi "Prvenstva Balkana", biti održano i Prvenstvo BiH u džudou za mlađe seniore i seniorke.

Džudo je prilično popularan sport na Sarajevsko-romanijskoj regije, gdje se održavaju brojna takmičenja, džudo kampovi i osnivaju klubovi, a iz Istočnog Sarajeva je nekoliko imena iz svijeta džudoa poznato na globalnom nivou.

Svečano otvaranje predviđeno je danas u 16.00 časova u dvorani "Peki", dok je početak takmičenja za kategorije mlađih pionira i pionirki planiran od 10.00 časova za oba dana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Udruženje "Grobari Pale" organizuje još jednu božićnu humanitarnu akciju Udruženje "Grobari Pale" organizuje još jednu božićnu humanitarnu akciju
Sport važan za odrastanje djece Sport važan za odrastanje djece
Pomoći preduzetnicima da se lakše nose sa izazovima ekonomskih kriza (FOTO) Pomoći preduzetnicima da se lakše nose sa izazovima ekonomskih kriza (FOTO)
Najčitanije
 • Preminuo Veselin Puketa
  3h 16m
  1
 • Učenik, koji je izmakao stolicu profesorici, pokušao da se ubije
  4h 20m
  0
 • Oštećenja na autobusu nisu od vatrenog oružja
  19h 35m
  0
 • Osumnjičeni za brutalno ubistvo mladića predat Tužilaštvu
  19h 54m
  1
 • Iz napuštenog bunara izvučeno tijelo žene
  6h 14m
  0