Prvenstvo Balkana u džudou u Palama

24.09.2022. 12:37
0
IZVOR: srna.rs

Prvenstvo Balkana u džudou biće održano ovog vikenda na Palama, na kojem će učestvovati 400 takmičara iz 10 zemalja.

Očekuju se takmičari iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Turske, Albanije, Sjeverne Makedonije, Kipra i BiH.

Organizator je paljanski Džudo klub "Romanija", a organizaciju je dobio od Balkanske džudo federacije i Džudo saveza BiH.

Iz kluba "Romanija" su istakli da ovo prvenstvo ima veliki značaj za opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo i sport u cjelini, te su pozvali ljubitelje da prisustvom uveličaju takmičenje.

Klub "Romanija" napominje da će u nedjelju, nakon završetka finalnih borbi "Prvenstva Balkana", biti održano i Prvenstvo BiH u džudou za mlađe seniore i seniorke.

Džudo je prilično popularan sport na Sarajevsko-romanijskoj regije, gdje se održavaju brojna takmičenja, džudo kampovi i osnivaju klubovi, a iz Istočnog Sarajeva je nekoliko imena iz svijeta džudoa poznato na globalnom nivou.

Svečano otvaranje predviđeno je danas u 16.00 časova u dvorani "Peki", dok je početak takmičenja za kategorije mlađih pionira i pionirki planiran od 10.00 časova za oba dana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    22h 45m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    20h 59m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    18h 49m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    11h 14m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    16h 47m
    0