Prvi put glasanje u Generalnom konzulatu Srbije u Mostaru

19.06.2020. 11:53
0
IZVOR: Srna

Izbori za narodne poslanike u Skupštini Srbije, koji su zakazani za nedjelju, 21. jun, biće održani i u Generalnom konzulatu Srbije u Mostaru, potvrdila je Srni konzul u ovom gradu Marija Bakoč.
Bakočeva je naglasila da je prvi put, od otvaranja Generalnog konzulata u Mostaru 2012. godine, otvoreno i biračko mjesto tako da će građani Srbije moći da ostvare svoje biračko pravo.

Ona je navela da će biračko mjesto biti otvoreno od 7.00 do 20.00 časova.

-Na ovom biračkom mjestu moći će da glasaju birači koji su se do 30. maja prijavili da će na predstojećim izborima glasati prema mjestu boravišta u inostranstvu- rekla je Bakočeva.

Republička izborna komisija Srbije objavila je da će se na izborima za narodne poslanike u Skupštini Srbije u BiH glasati na 11 izbornih mjesta.

Glasačka mjesta u BiH biće otvorena u Ambasadi Srbije u Sarajevu, generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci, Generalnom konzulatu Srbije u Mostaru, Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata u Mostaru sa sjedištem u Drvaru, Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata u Banjaluci sa sjedištem u Trebinju.

Glasačka mjesta u BiH biće otvorena i u Srednjoškolskom centru "Ivo Andrić" u Višegradu, Gradskoj upravi Doboj, Srednjoškolskom centru u Bratuncu, Centru za kulturu "Semberija" u Bijeljini, Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Zvorniku, te u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Prijedoru.

Pravo glasa ima 6.583.665 punoljetnih građana Srbije, koji će na parlamentarnim izborima moći da glasaju za 21 listu.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    17h 31m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    17h 2m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    13h 18m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    17h 25m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    9h 13m
    2