Први пут гласање у Генералном конзулату Србије у Мостару

19.06.2020. 11:53
0
ИЗВОР: Srna

Избори за народне посланике у Скупштини Србије, који су заказани за недјељу, 21. јун, биће одржани и у Генералном конзулату Србије у Мостару, потврдила је Срни конзул у овом граду Марија Бакоч.
Бакочева је нагласила да је први пут, од отварања Генералног конзулата у Мостару 2012. године, отворено и бирачко мјесто тако да ће грађани Србије моћи да остваре своје бирачко право.

Она је навела да ће бирачко мјесто бити отворено од 7.00 до 20.00 часова.

-На овом бирачком мјесту моћи ће да гласају бирачи који су се до 30. маја пријавили да ће на предстојећим изборима гласати према мјесту боравишта у иностранству- рекла је Бакочева.

Републичка изборна комисија Србије објавила је да ће се на изборима за народне посланике у Скупштини Србије у БиХ гласати на 11 изборних мјеста.

Гласачка мјеста у БиХ биће отворена у Амбасади Србије у Сарајеву, генералном конзулату Србије у Бањалуци, Генералном конзулату Србије у Мостару, Конзуларној канцеларији Генералног конзулата у Мостару са сједиштем у Дрвару, Конзуларној канцеларији Генералног конзулата у Бањалуци са сједиштем у Требињу.

Гласачка мјеста у БиХ биће отворена и у Средњошколском центру "Иво Андрић" у Вишеграду, Градској управи Добој, Средњошколском центру у Братунцу, Центру за културу "Семберија" у Бијељини, Основној школи "Свети Сава" у Зворнику, те у Основној школи "Десанка Максимовић" у Приједору.

Право гласа има 6.583.665 пунољетних грађана Србије, који ће на парламентарним изборима моћи да гласају за 21 листу.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 28m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 3m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 2m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 11m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 29m
    0