Putin: Dovedeni smo u situaciju da moramo da kažemo - stanite!

26.12.2021. 19:47
0
IZVOR: Tanjug

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su SAD i njihovi saveznici doveli Rusiju u poziciju da nema kuda nazad.

- Govorio sam o crvenim linijama za koje vjerujemo da ne trebaju da budu pređene. Želim da svi shvate u našoj zemlji i inostranstvu, da shvate i naši partneri - ovdje se ne radi o crvenoj liniji za koju mi ne želimo da je neko pređe. Stvar je u tome da nemamo kuda nazad. Pritisnuli su nas na način da ne možemo da mrdnemo - rekao je Putin za televiziju "Rusija 1".

On je dodao da će druga strana "postaviti raketne sisteme u Ukrajinu, na četiri do pet minuta leta do Moskve".

- Kuda da idemo? Jednostavno su nas doveli u situaciju da moramo reći - stanite. U tome je suština - dodao je ruski lider.

Putin je izrazio nadu da će ruski i ukrajinski narod, kao i narodi Evrope i SAD-a, shvatiti suštinu bezbjednosnih prijedloga koje je Moskva poslala Vašingtonu i NATO-u, a koje je prošle sedmice objavilo Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Najčitanije
  • Zemni ostaci Jovana Dučića sahranjeni u Trebinju
    4h 8m
    6
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    17h 38m
    0
  • Nova pravila na Instagramu: Nema više snimanja ekrana privatnih poruka
    15h 58m
    0
  • Sudar tri vozila, jedno lice povrijeđeno
    16h 38m
    0
  • Jeziva saobraćajna nezgoda kod Prijedora
    15h 39m
    0