Putin: Za otadžbinu važno da ruski narod bude jedinstven

12.06.2022. 14:40
0
IZVOR: srna.rs

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je danas građanima Dan Rusije, ističući da je sada posebno bitno da ruski narod bude jedinstven.

- Čestitam svim građanima naše zemlje Dan Rusije posvećen našoj državi ispunjenoj ponosom na istoriju i vjeru u budućnost. Danas je posebno jasno da je za našu otadžbinu i društvo veoma važno da narod bude jedinstven - rekao je ruski predsjednik na ceremoniji dodjela državnih nagrada.

Prema njegovim riječima, vijekovne tradicije i moralne vrijednosti produbljene su kroz cijelu istoriju Rusije i sada ujedinjuju ljude svih nacija te zemlje.

Nacionalni dan Rusije obilježava se 12. juna u sjećanje kada je na taj dan 1990. godine prvi Kongres narodnih poslanika prihvatio Deklaraciju o državnom suverenitetu Rusije, u kojoj je proglašeno prvenstvo Ustava Rusije i njegovih zakona.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Poznato koliko je Putin dobio glasova na izborima Poznato koliko je Putin dobio glasova na izborima
Najčitanije
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    16h 55m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    15h 44m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    18h 21m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    18h 26m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    17h 54m
    0