Računarska oprema za 20 lokalnih zajednica

23.11.2021. 12:40
0
IZVOR: SRNA

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić uručio je danas u Izbjegličko-prihvatnom centru Salakovac kod Mostara računarsku opremu za 20 lokalnih zajednica iz Republike Srpske i Federacije BiH.
Računarsku premu, vrijednu 106.000 KM, čini 47 računara i 43 komada prateće opreme.

Podjela opreme realizovana je u sklopu projekta Podrška sistemu prihvata i integracije državljana BiH koji se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji, a koji sprovodi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

-Vrijednost ovog projekta je 600.000 evra, a podršku daje Kancelarija za migracije Njemačke. U narednom periodu za 20 lokalnih zajednica biće obnovljene stambene jedinice u sklopu ovog projekta, što je ujedno osnaživanje lokalnih zajednica i poboljšanje položaja osoba koje se vraćaju u BiH po Sporazumu o readmisiji - rekao je Lučić.

Lučić je pojasnio da su projekti obnove usmjereni na objekte koje posjeduju lokalne zajednice, ali koje je potrebno obnoviti. Ti objekti će nakon obnove biti i opremljeni, a riječ je, između ostalog, o objektima u Mostaru, Banjaluci, Trebinju, Tesliću i Čelincu.

Prema njegovim riječima, ovim projektom obuhvaćene su osobe koje nemaju uslove, dokumente ili vize za boravak u drugim državama, uglavnom osobe koje su prekršile zakon i nisu mogle ostati u tim zemljama, a državljani su BiH.

-Obnovljene stambene jedinice, uz saglasnost sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice, moći će da koriste i porodice koje su socijalno ugrožene. Ovaj projekat će se sprovoditi sa Ministarstvom za izbjegla i raseljena lica FBiH i Republičkim sekretarijatom za migracije i raseljene osobe - naveo je Lučić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milica Borovčanin osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni rad Milica Borovčanin osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni rad
Miloš Lučić vraćen u pritvor, usvojena žalba Tužilaštva BiH Miloš Lučić vraćen u pritvor, usvojena žalba Tužilaštva BiH
Ministar Lučić uputio ostavku, ogorčen ponašanjem Tužilaštva BiH? Ministar Lučić uputio ostavku, ogorčen ponašanjem Tužilaštva BiH?
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 50m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    2h 7m
    2
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    20h 39m
    1
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 57m
    4
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    15h 17m
    0