Radoš Mališić učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici

15.06.2023. 15:28
0
IZVOR: srna.rs

Radoš Mališić proglašen je danas za učenika generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici na svečanosti organizovanoj u čast 59. generacije, koja broji 20 odličnih učenika, rekla je Srni direktor ove ustanove Žaklina Lelek.

Lelekova je dodala da je Vukovu diplomu i novčanu nagradu danas dobila i Jovana Hršum.

Mališić je danas pored Vukove diplome i diplome učenika generacije dobio i na poklon knjigu, te od škole i opštine novčane nagrade u ukupnom iznosu od 1.100 KM. Prikladne novčane nagrade su uručene i odličnim učenicima ove generacije.

Lelekova je naglasila da je riječ o jako dobroj i uspješnoj generaciji rogatičkih srednjoškolaca po učenju i vladanju, što pokazuje i broj odličnih učenika, te maturtima, njih 67, poželja sreću u daljem školovanju.

Mališić je rekao Srni da mu diploma učenika generacije znači mnogo jer je to potvrda njegovog rada i učenja, te izrazio zahvalnost upravi škole i profesorima koji su se, kako kaže, potrudili da kroz nastavni proces učenicima prenesu "najbolje od svoga bića i znanja".

- Planiram da upišem Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu i da se u budućnosti bavim pravnim naukama u daljem usavršavanju - istakao je Mališić, kome su omiljeni predmeti u vezi sa društvenim naukama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Konferencija beba 1. jula u Rogatici Konferencija beba 1. jula u Rogatici
Sa susreta prve generacije gimnazijalaca u Rogatici – Viđenje nakon 50 godina Sa susreta prve generacije gimnazijalaca u Rogatici – Viđenje nakon 50 godina
Vuk Ćajić iz Rogatice postao šampion BiH u klasi MX 85 Vuk Ćajić iz Rogatice postao šampion BiH u klasi MX 85
Najčitanije
 • Sjećanje na Predraga Pekija Lasicu: Čovjek pobjedničkog kova
  14h 2m
  7
 • Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja
  3h 57m
  0
 • Prenos utakmice Srbija – Danska na Trgu Republike Srbije
  11h 26m
  1
 • Džudo savez Republike Srpske: Vanredna skupština nije sazvana u skladu sa zakonom i statutom
  9h 27m
  0
 • Uhapšeno lice koje je upravljalo ringišpilom
  12h 39m
  0