Raspisana potjernica za Aleksandrom Macanom

16.11.2021. 16:00
0
IZVOR: srpskainfo.com

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu, osumnjičenom za ubistvo policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Istovremeno, na prijedlog Tužilaštva KS izdata je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice za osumnjičenim – potvrdila je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić, piše "Klix".

Mediji podsjećaju da su pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbi Kantonalnog suda Kantona Sarajevo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu izveli početkom mjeseca pretrese na šest lokacija na području Istočnog Sarajeva i Pala.

Otkriveni su i privremeno izuzeti dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistva policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS. Između ostalog, otkrivena je i oduzeta veća količina automatskog i vatrenog oružja, saopšteno je tada iz Tužilaštva KS.

Kako saznaje "Klix" na vikendici Aleksandra Macana tada su pronađene tri puške i jedan snajper. Riječ je o kući u naselju Kočevik u opštini Pale.

Macan je kako piše "Klix" prvoosumnjičeni u ovom slučaju. Policija je pretresla lokacije u vlasništvu njemu bliskih osoba.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    19h 39m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    20h 23m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    9h 59m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    14h 3m
    0
  • Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
    20h 7m
    3