Ratko Drašković donira bubreg sugrađanki (VIDEO)

12.07.2021. 09:37
0
IZVOR: RTRS

Bokser Ratko Drašković odlučio je da doniranjem bubrega spasi život sugrađanki Radmili Raičević, koju do ove odluke nije ni poznavao.

Ratka Draškovića u Nikšiću i šire znaju svi koji vole boks. Svoju karijeru završava 30. jula za kada je zakazan njegov posljednji i to humanitarni meč.

Kaže da je prije pet godina sanjao da donira bubreg. Da to definitivno i učini, odlučio je prije nešto više od godinu dana.

- Ja sam rekao da hoću da dam bubreg. Ne interesuje me ni politička ni vjerska, nikakva pripadnost, samo kome je najpotrebnije - ističe Ratko.

Ljekari u nikšićkoj bolnici rekli su mu da je novi bubreg najpotrebniji Radmili Raičević, koja je već tri godine na dijalizi.

 - Tog momenta nisam znao ni ko je, ni šta je, samo sam pitao kad mogu tu djevojku da upoznam. On je rekao da je sutra na dijalizi, a da ja počnem vaditi nalaze - priča dalje Ratko kako je to sve krenulo.

Da bi transplantacija u Turskoj bila moguća, bilo je neophodno obezbijediti i novac i to 44 hiljade evra, koliko je Radmili nedostajalo za operaciju. Novac je obezbijedio  privrednik iz Bara Goran Đurović.

- Ono što me je najviše ponukalo, pored toga da spasimo jedan život, jeste to da je naš bokser Ratko Drašković bio spreman da da dio svoga tijela. Za takav gest i čin, iskren da budem, prema nekome koga ne znam, ja nisam imao hrabsrosti - naglašava Đurović.

Radmila za Ratka i Gorana kaže da su rijetki ljudi, koji su joj vratili vjeru u humanost.

I kada okači rukavice o klin, boksera Ratka Draškovića njegovi Nikšićani imaće po čemu da pamte.

Uz bubreg, koji će dati Radmili, Drašković je odlučio da pomogne i liječenje djevojčice iz ovog grada koja boluje od epilepsije. Sav novac sa njegovog posljednjeg meča u bokserskoj karijeri biće uplaćen za njenu operaciju u Turskoj.

Video: RTRS

Komentari 0
Povezane vijesti
Za 17 godina prikupljeno 10 miliona evra donacija Za 17 godina prikupljeno 10 miliona evra donacija
Milici je otac donirao bubreg, a sada joj se ostvarila najveća želja Milici je otac donirao bubreg, a sada joj se ostvarila najveća želja
Pješke prešli 420 kilometara da pomognu drugu i mole se za njega u Ostrogu Pješke prešli 420 kilometara da pomognu drugu i mole se za njega u Ostrogu
Najčitanije
 • U pucnjavi u Istočnom Novom Sarajevu ranjena jedna osoba
  23h 32m
  4
 • Preminuo Veselin Puketa
  2h 48m
  1
 • Učenik, koji je izmakao stolicu profesorici, pokušao da se ubije
  3h 52m
  0
 • Oštećenja na autobusu nisu od vatrenog oružja
  19h 7m
  0
 • Osumnjičeni za brutalno ubistvo mladića predat Tužilaštvu
  19h 26m
  1