Ratko Drašković donira bubreg sugrađanki (VIDEO)

12.07.2021. 09:37
0
IZVOR: RTRS

Bokser Ratko Drašković odlučio je da doniranjem bubrega spasi život sugrađanki Radmili Raičević, koju do ove odluke nije ni poznavao.

Ratka Draškovića u Nikšiću i šire znaju svi koji vole boks. Svoju karijeru završava 30. jula za kada je zakazan njegov posljednji i to humanitarni meč.

Kaže da je prije pet godina sanjao da donira bubreg. Da to definitivno i učini, odlučio je prije nešto više od godinu dana.

- Ja sam rekao da hoću da dam bubreg. Ne interesuje me ni politička ni vjerska, nikakva pripadnost, samo kome je najpotrebnije - ističe Ratko.

Ljekari u nikšićkoj bolnici rekli su mu da je novi bubreg najpotrebniji Radmili Raičević, koja je već tri godine na dijalizi.

 - Tog momenta nisam znao ni ko je, ni šta je, samo sam pitao kad mogu tu djevojku da upoznam. On je rekao da je sutra na dijalizi, a da ja počnem vaditi nalaze - priča dalje Ratko kako je to sve krenulo.

Da bi transplantacija u Turskoj bila moguća, bilo je neophodno obezbijediti i novac i to 44 hiljade evra, koliko je Radmili nedostajalo za operaciju. Novac je obezbijedio  privrednik iz Bara Goran Đurović.

- Ono što me je najviše ponukalo, pored toga da spasimo jedan život, jeste to da je naš bokser Ratko Drašković bio spreman da da dio svoga tijela. Za takav gest i čin, iskren da budem, prema nekome koga ne znam, ja nisam imao hrabsrosti - naglašava Đurović.

Radmila za Ratka i Gorana kaže da su rijetki ljudi, koji su joj vratili vjeru u humanost.

I kada okači rukavice o klin, boksera Ratka Draškovića njegovi Nikšićani imaće po čemu da pamte.

Uz bubreg, koji će dati Radmili, Drašković je odlučio da pomogne i liječenje djevojčice iz ovog grada koja boluje od epilepsije. Sav novac sa njegovog posljednjeg meča u bokserskoj karijeri biće uplaćen za njenu operaciju u Turskoj.

Video: RTRS

Komentari 0
Povezane vijesti
Majka poklonila bubreg ćerki i dala joj šansu za novi život Majka poklonila bubreg ćerki i dala joj šansu za novi život
Pokrenuo besplatnu šlep službu za lica sa invaliditetom Pokrenuo besplatnu šlep službu za lica sa invaliditetom
Prodajom umjetničkih djela pomažu nezbrinutu djecu Prodajom umjetničkih djela pomažu nezbrinutu djecu
Najčitanije
 • Dva pješaka povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u Istočnoj Ilidži
  15h 46m
  0
 • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
  19h 23m
  0
 • Vladičić pojasnio kome će struja biti skuplja, a kome ne
  16h 35m
  0
 • Povrijeđene dvije radnice: „Smartom“ uletio u pekaru (VIDEO)
  9h 6m
  0
 • Krečenje stana od 50 kvadrata oko 600 maraka
  15h 10m
  2