Ратко Драшковић донира бубрег суграђанки (ВИДЕО)

12.07.2021. 09:37
0
ИЗВОР: РТРС

Боксер Ратко Драшковић одлучио је да донирањем бубрега спаси живот суграђанки Радмили Раичевић, коју до ове одлуке није ни познавао.

Ратка Драшковића у Никшићу и шире знају сви који воле бокс. Своју каријеру завршава 30. јула за када је заказан његов посљедњи и то хуманитарни меч.

Каже да је прије пет година сањао да донира бубрег. Да то дефинитивно и учини, одлучио је прије нешто више од годину дана.

- Ја сам рекао да хоћу да дам бубрег. Не интересује ме ни политичка ни вјерска, никаква припадност, само коме је најпотребније - истиче Ратко.

Љекари у никшићкој болници рекли су му да је нови бубрег најпотребнији Радмили Раичевић, која је већ три године на дијализи.

 - Тог момента нисам знао ни ко је, ни шта је, само сам питао кад могу ту дјевојку да упознам. Он је рекао да је сутра на дијализи, а да ја почнем вадити налазе - прича даље Ратко како је то све кренуло.

Да би трансплантација у Турској била могућа, било је неопходно обезбиједити и новац и то 44 хиљаде евра, колико је Радмили недостајало за операцију. Новац је обезбиједио  привредник из Бара Горан Ђуровић.

- Оно што ме је највише понукало, поред тога да спасимо један живот, јесте то да је наш боксер Ратко Драшковић био спреман да да дио свога тијела. За такав гест и чин, искрен да будем, према некоме кога не знам, ја нисам имао храбсрости - наглашава Ђуровић.

Радмила за Ратка и Горана каже да су ријетки људи, који су јој вратили вјеру у хуманост.

И када окачи рукавице о клин, боксера Ратка Драшковића његови Никшићани имаће по чему да памте.

Уз бубрег, који ће дати Радмили, Драшковић је одлучио да помогне и лијечење дјевојчице из овог града која болује од епилепсије. Сав новац са његовог посљедњег меча у боксерској каријери биће уплаћен за њену операцију у Турској.

Видео: РТРС

Коментари 0
Повезане вијести
Тло не мирује: Нови земљотрес у региону! Тло не мирује: Нови земљотрес у региону!
Јак земљотрес погодио Херцеговину, осјетио се и у Источном Сарајеву Јак земљотрес погодио Херцеговину, осјетио се и у Источном Сарајеву
Мајка поклонила бубрег ћерки и дала јој шансу за нови живот Мајка поклонила бубрег ћерки и дала јој шансу за нови живот
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    13h 7m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    10h 36m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    9h 54m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    4h 50m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    9h 18m
    0