Ратко Драшковић донира бубрег суграђанки (ВИДЕО)

12.07.2021. 09:37
0
ИЗВОР: РТРС

Боксер Ратко Драшковић одлучио је да донирањем бубрега спаси живот суграђанки Радмили Раичевић, коју до ове одлуке није ни познавао.

Ратка Драшковића у Никшићу и шире знају сви који воле бокс. Своју каријеру завршава 30. јула за када је заказан његов посљедњи и то хуманитарни меч.

Каже да је прије пет година сањао да донира бубрег. Да то дефинитивно и учини, одлучио је прије нешто више од годину дана.

- Ја сам рекао да хоћу да дам бубрег. Не интересује ме ни политичка ни вјерска, никаква припадност, само коме је најпотребније - истиче Ратко.

Љекари у никшићкој болници рекли су му да је нови бубрег најпотребнији Радмили Раичевић, која је већ три године на дијализи.

 - Тог момента нисам знао ни ко је, ни шта је, само сам питао кад могу ту дјевојку да упознам. Он је рекао да је сутра на дијализи, а да ја почнем вадити налазе - прича даље Ратко како је то све кренуло.

Да би трансплантација у Турској била могућа, било је неопходно обезбиједити и новац и то 44 хиљаде евра, колико је Радмили недостајало за операцију. Новац је обезбиједио  привредник из Бара Горан Ђуровић.

- Оно што ме је највише понукало, поред тога да спасимо један живот, јесте то да је наш боксер Ратко Драшковић био спреман да да дио свога тијела. За такав гест и чин, искрен да будем, према некоме кога не знам, ја нисам имао храбсрости - наглашава Ђуровић.

Радмила за Ратка и Горана каже да су ријетки људи, који су јој вратили вјеру у хуманост.

И када окачи рукавице о клин, боксера Ратка Драшковића његови Никшићани имаће по чему да памте.

Уз бубрег, који ће дати Радмили, Драшковић је одлучио да помогне и лијечење дјевојчице из овог града која болује од епилепсије. Сав новац са његовог посљедњег меча у боксерској каријери биће уплаћен за њену операцију у Турској.

Видео: РТРС

Коментари 0
Повезане вијести
Милици је отац донирао бубрег, а сада јој се остварила највећа жеља Милици је отац донирао бубрег, а сада јој се остварила највећа жеља
Пјешке прешли 420 километара да помогну другу и моле се за њега у Острогу Пјешке прешли 420 километара да помогну другу и моле се за њега у Острогу
Почела манифестација "Дани Светог Василија" Почела манифестација "Дани Светог Василија"
Најчитаније
 • Саобраћајна несрећа у Поткрајевима
  23h 17m
  0
 • У саобраћајној несрећи у Поткрајевима погинуло једно лице
  22h 4m
  0
 • У Палама траже радника и нуде плату од 4.500 КМ
  5h 0m
  8
 • Обустављен саобраћај у Mокром
  23h 45m
  0
 • Сунцобран убио жену
  3h 48m
  0