Ratne zastave, uniforme i povici "Alahu ekber" (FOTO/VIDEO)

04.11.2023. 15:00
4
IZVOR: glassrpske.com

U Bosanskoj Krupi jutros je obilježena bitka “Mostobran 94” uz povike „Tekbir - Alahu ekber!", a bošnjačka udruženja proistekla iz prethodnog rata organizovala su juče "marš mira" u mjestu Večići u opštini Kotor Varoš tokom kojeg su prodefilovali u maskirnim uniformama uz ratna obilježja.

Snimci i fotografije iz Bosanske Krupe objavljeni su na „Fejsbuk“ stranici Udruženja “Nanićevi Bužimljani”, a na njima se vidi nepregledna kolona uniformisanih mladih ljudi u djeca, kao i nekadašnjih propadnika takozvane Armije RBiH ogrnuti ratnim zastavama.

Obilježavanje je bilo u centru Bosanske Krupe gdje je Spomenik poginulim borcima tzv. ARBiH, a koji se nalazi ispred pravoslavne i katoličke crkve.

U akciji „Mostobran“ učestvovali su pripadnici 505. viteške brigade i 511. bosanskokrupske slavne brigade tzv. ARBiH, kao i ratni sastav MUP-a Bosanska Krupa.

U "maršu mira" u Večićima kao i u prethodnim patrolirali su ljudi, ali i mladi i djeca u maskirnim uniformama, zelenim beretkama i obilježjima zloglasne Armije BiH, što je uznemirilo brojne građane.


 Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić izjavio je za ATV da je informacije o okupljanjima u mjestu Večići kod Kotor Varoša proslijedio SIPA i MUP-u Republike Srpske.

Objasnio je da je te informacije pomenutim agencijama proslijedio kako bi se spriječilo bilo kakvo izazivanje nemira, jer je imao više poziva uznemirenih građana Kotor Varoša.

- Prije nego što se desio taj takozvani skup za mir imao sam pozive brojnih građana Kotor Varoša koji su me upozoravali na atmosferu koja se stvara oko tog okupljanja. Sve informacije koje sam imao sam proslijedio SIPA i MUP-u Republike Srpske kako bi se spriječilo bilo kakvo izazivanje nemira i da se spriječi izazivanje straha kod lokalnog stanovništva - rekao je Nešić.

Nešić je poručio da djeci nije mjesto na takvim slučajevima i još jednom apelovao na sve da se čuva mir i stabilnost.

- Smatrao sam da se treba zabraniti, i oduzeti, ukoliko je to potrebno, sva ikonografija koja je zabranjena, koja podstiče na rasnu, vjersku i svaki drugi oblik mržnje, izaziva strah i na neki način ugrožava mir i bezbjednost. Mir i stabilnost nemaju cijenu i svi koji na bilo koji način ugrožavaju to moraju biti sankcionisani - poručio je ministar bezbjednosti.

Komentari 4
 • Generic placeholder image
  Alas 05.11.2023. 09:27
  Naša policija i naša vlast u Kotor Varošu su dopustili primitivno divljanje domaćih islamskih fundamentalista na teritoriji Republike Srpske. Ovaj nazadluk je trebalo vodenim topovima, pendrecima i suzavcem rastjerati.
 • Generic placeholder image
  Građanin 04.11.2023. 22:24
  Meni su ovakvi Muslimani najmiliji, istaknu ljiljane, Bogorodičino obilježje, više oni propagiraju nego iko...Na svakom spomeniku opet Bogorodičino obilježje.
 • Generic placeholder image
  Labud 04.11.2023. 18:57
  Sa ovakvim u EU hahaha, daleko smo mi od EU.
 • Generic placeholder image
  Mrki 04.11.2023. 18:52
  Primitivizam, još nosaju ratne zastave i poslije 30 godina. Ima li iko od ovih makar završenu osnovnu školu?
Povezane vijesti
Medvjed iskočio ispred auta u Kotor Varošu (VIDEO) Medvjed iskočio ispred auta u Kotor Varošu (VIDEO)
Prekršajni nalog za isticanje ratne zastave takozvane Armije BiH u Istočnom Novom Sarajevu Prekršajni nalog za isticanje ratne zastave takozvane Armije BiH u Istočnom Novom Sarajevu
Ratna zastava takozvane Armije RBiH istaknuta na vozilu u Istočnom Sarajevu (FOTO) Ratna zastava takozvane Armije RBiH istaknuta na vozilu u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Najčitanije
 • Bitka za Rogaticu - Jedna od najvećih bitki četnika protiv Nijemaca i ustaša (VIDEO)
  17h 26m
  13
 • Punjene tikvice
  16h 59m
  0
 • Preminula jednogodišnja beba nakon što je otac zaboravio u automobilu
  17h 19m
  0
 • Pad sistema i u BiH
  15h 40m
  1
 • Lukić: Nema većeg sevapa nego nahraniti gladnog (VIDEO)
  8h 7m
  12