Ратне заставе, униформе и повици "Алаху екбер" (ФОТО/ВИДЕО)

04.11.2023. 15:00
4
ИЗВОР: glassrpske.com

У Босанској Крупи јутрос је обиљежена битка “Мостобран 94” уз повике „Текбир - Алаху екбер!", а бошњачка удружења проистекла из претходног рата организовала су јуче "марш мира" у мјесту Вечићи у општини Котор Варош током којег су продефиловали у маскирним униформама уз ратна обиљежја.

Снимци и фотографије из Босанске Крупе објављени су на „Фејсбук“ страници Удружења “Нанићеви Бужимљани”, a на њима се види непрегледна колона униформисаних младих људи у дјеца, као и некадашњих пропадника такозване Армије РБиХ огрнути ратним заставама.

Обиљежавање је било у центру Босанске Крупе гдје је Споменик погинулим борцима тзв. АРБиХ, а који се налази испред православне и католичке цркве.

У акцији „Мостобран“ учествовали су припадници 505. витешке бригаде и 511. босанскокрупске славне бригаде тзв. АРБиХ, као и ратни састав МУП-а Босанска Крупа.

У "маршу мира" у Вечићима као и у претходним патролирали су људи, али и млади и дјеца у маскирним униформама, зеленим береткама и обиљежјима злогласне Армије БиХ, што је узнемирило бројне грађане.


 Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је за АТВ да је информације о окупљањима у мјесту Вечићи код Котор Вароша прослиједио СИПА и МУП-у Републике Српске.

Објаснио је да је те информације поменутим агенцијама прослиједио како би се спријечило било какво изазивање немира, јер је имао више позива узнемирених грађана Котор Вароша.

- Прије него што се десио тај такозвани скуп за мир имао сам позиве бројних грађана Котор Вароша који су ме упозоравали на атмосферу која се ствара око тог окупљања. Све информације које сам имао сам прослиједио СИПА и МУП-у Републике Српске како би се спријечило било какво изазивање немира и да се спријечи изазивање страха код локалног становништва - рекао је Нешић.

Нешић је поручио да дјеци није мјесто на таквим случајевима и још једном апеловао на све да се чува мир и стабилност.

- Сматрао сам да се треба забранити, и одузети, уколико је то потребно, сва иконографија која је забрањена, која подстиче на расну, вјерску и сваки други облик мржње, изазива страх и на неки начин угрожава мир и безбједност. Мир и стабилност немају цијену и сви који на било који начин угрожавају то морају бити санкционисани - поручио је министар безбједности.

Коментари 4
 • Generic placeholder image
  Alas 05.11.2023. 09:27
  Naša policija i naša vlast u Kotor Varošu su dopustili primitivno divljanje domaćih islamskih fundamentalista na teritoriji Republike Srpske. Ovaj nazadluk je trebalo vodenim topovima, pendrecima i suzavcem rastjerati.
 • Generic placeholder image
  Građanin 04.11.2023. 22:24
  Meni su ovakvi Muslimani najmiliji, istaknu ljiljane, Bogorodičino obilježje, više oni propagiraju nego iko...Na svakom spomeniku opet Bogorodičino obilježje.
 • Generic placeholder image
  Labud 04.11.2023. 18:57
  Sa ovakvim u EU hahaha, daleko smo mi od EU.
 • Generic placeholder image
  Mrki 04.11.2023. 18:52
  Primitivizam, još nosaju ratne zastave i poslije 30 godina. Ima li iko od ovih makar završenu osnovnu školu?
Повезане вијести
Медвјед искочио испред аута у Котор Варошу (ВИДЕО) Медвјед искочио испред аута у Котор Варошу (ВИДЕО)
Прекршајни налог за истицање ратне заставе такозване Армије БиХ у Источном Новом Сарајеву Прекршајни налог за истицање ратне заставе такозване Армије БиХ у Источном Новом Сарајеву
Ратна застава такозване Армије РБиХ истакнута на возилу у Источном Сарајеву (ФОТО) Ратна застава такозване Армије РБиХ истакнута на возилу у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  23h 30m
  1
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  13h 16m
  0
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  19h 37m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  21h 20m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  19h 25m
  18