Rogatica: Otvoren bazen u kompleksu "9. januar" (FOTO)

16.07.2020. 19:56
0
IZVOR: rogatica.ba

Rogatica je od danas zvanično bogatija za javni bazen. S obzirom na epidemiološku situaciju izostala je zvanična ceremonija otvaranja. Čast da ga otvore imali su upravo oni za koje je i napravljen – građani ove opštine.

- Ovaj objekat je danas počeo sa radom na radost svih građana, posebno mlađih generacija, a i nas drugih, iako u nezgodno vrijeme zbog epidemije korona virusa. Primenjivanjem i poštovanjem epidemioloških mjera, kao i na svim drugim mjestima, tako i ovdje, moći ćemo da se kupamo. Život teče, korona je prisutna, znamo da je tu, ponašaćemo se kako treba i idemo dalje - izjavio je načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Dimenzije bazena su 30h25 metara, a kupačima su na raspolaganju dvije dubine: 1,2 i 1,7 metara. Za one najmlađe na raspolaganju je i dječiji bazen.

Slika

Radno vrijeme bazena je od 10 do 19 časova, a njegova upotreba, uz vanjske tuševe i unutrašnje toalete, ove godine biće besplatna. Na bazenu će biti prisutna i tri spasioca.

Voda koja se nalazi u bazenu prolazi kroz najsavremeniji sistem za preradu vode sa svim neophodnim supstancama, kao i automatskom hlornom stanicom.

Ukupna vrijednost bazenskog kompleksa je skoro 1,5 miliona KM. Njegovim završetkom dodatno je upotpunjen Sportsko-rekreativni centar „9. januar“, koji u programima rada načelnika zauzima posebno mjesto. Završena je prva faza sportske dvorane, u toku je izgradnja atletske tartan staze, a planirano je i šetalište pored rijeke. S obzirom na to da je još osamdesetih godina prošlog vijeka planiran zatvoreni bazen, Jagodić navodi da bi zatvaranje bazena moglo da bude jedan od budućih projekata.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    23h 41m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    9h 14m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    23h 51m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    9h 20m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    9h 18m
    0