Рогатица: Отворен базен у комплексу "9. јануар" (ФОТО)

16.07.2020. 19:56
0
ИЗВОР: rogatica.ba

Рогатица је од данас званично богатија за јавни базен. С обзиром на епидемиолошку ситуацију изостала је званична церемонија отварања. Част да га отворе имали су управо они за које је и направљен – грађани ове општине.

- Овај објекат је данас почео са радом на радост свих грађана, посебно млађих генерација, а и нас других, иако у незгодно вријеме због епидемије корона вируса. Примењивањем и поштовањем епидемиолошких мјера, као и на свим другим мјестима, тако и овдје, моћи ћемо да се купамо. Живот тече, корона је присутна, знамо да је ту, понашаћемо се како треба и идемо даље - изјавио је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

Димензије базена су 30х25 метара, а купачима су на располагању двије дубине: 1,2 и 1,7 метара. За оне најмлађе на располагању је и дјечији базен.

Слика

Радно вријеме базена је од 10 до 19 часова, а његова употреба, уз вањске тушеве и унутрашње тоалете, ове године биће бесплатна. На базену ће бити присутна и три спасиоца.

Вода која се налази у базену пролази кроз најсавременији систем за прераду воде са свим неопходним супстанцама, као и аутоматском хлорном станицом.

Укупна вриједност базенског комплекса је скоро 1,5 милиона КМ. Његовим завршетком додатно је употпуњен Спортско-рекреативни центар „9. јануар“, који у програмима рада начелника заузима посебно мјесто. Завршена је прва фаза спортске дворане, у току је изградња атлетске тартан стазе, а планирано је и шеталиште поред ријеке. С обзиром на то да је још осамдесетих година прошлог вијека планиран затворени базен, Јагодић наводи да би затварање базена могло да буде један од будућих пројеката.

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    20h 49m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    23h 8m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    23h 35m
    0
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    18h 56m
    0
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    19h 0m
    0