Rusija poručila: Na svaki napad na rusku teritoriju odgovorićemo napadom i na Kijev

13.04.2022. 20:19
0
IZVOR: sputniknews.com

Oružane snage Rusije izvešće napade na komandne centre, između ostalog i u Kijevu, ako se nastavi sa pokušajima diverzija i napadima na objekte na ruskoj teritoriji, upozorio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

- Primjećujemo pokušaje sabotaže i izvođenja napada na objekte na teritoriji Rusije od strane ukrajinske vojske. Ako se ti slučajevi nastave, Oružane snage Rusije će izvesti napade na komandne centre, između ostalog i u Kijevu, od čega se do sad ruska vojska uzdržavala - rekao je Konašenkov.

Oružane snage Rusije za dan su uništile 36 vojnih objekata u Ukrajini, koristeći oružje velike preciznosti.

Među njima su, dvije remontne baze i dva skladišta naoružanja 57. i 24. Motorizovane brigade ukrajinske vojske.

- Operativno-taktička avijacija Rusije uništila je još 10 ukrajinskih vojnih objekata, među kojima komandni punkt, tri skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja, kao i šest položaja sa ukrajinskom vojnom tehnikom - saopštio je Konašenkov.

Luka u Marijupolju oslobođena

- Tokom ruske specijalne vojne operacije, u gradu Marijupolju u potpunosti je oslobođena morska trgovinska luka od militanata nacističke formacije „Azov“ - rekao je Konašenkov, istakavši da su svi taoci, koje su nacisti držali na brodovima u luci, uključujući strance, oslobođeni.

- Ostaci jedinica ukrajinskih trupa i nacista "Azova" koji se i dalje nalaze u gradu su blokirani i ne mogu se probiti iz okruženja - naglasio je ruski general-major.

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno je 447 bespilotnih letjelica protivnika, 130 aviona, 103 helikoptera, 244 protivvazdušna sistema i 2.173 tenka i druge oklopne tehnike.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Poznato koliko je Putin dobio glasova na izborima Poznato koliko je Putin dobio glasova na izborima
Najčitanije
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    22h 26m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    12h 41m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    20h 16m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    11h 3m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    18h 14m
    0