Ruski trgovački lanac MERE od sutra u Istočnom Sarajevu

17.05.2022. 17:29
4
IZVOR: nezavisne.com

Ruski trgovački lanac MERE stigao je na tržište Bosne i Hercegovine, a prvu prodavnicu otvara sutra u Istočnom Sarajevu, u Ulici Slavka Leovca.

Ovo je za „Nezavisne novine“ potvrdio Kemal Muratović, direktor firme „Express Consulting“ iz Sarajeva, koja vodi sve poslove oko početka rada trgovačkog lanca MERE u BiH.

On je istakao da je trenutno potpisano 48 ugovora s radnicima koji su zaposleni u ovom ruskom trgovačkom lancu u Istočnom Sarajevu te da su svi državljani BiH.

- Nakon Istočnog Sarajeva, MERE početkom juna otvara svoje poslovnice u Doboju i Prijedoru i tamo će ukupno biti zaposlena 24 radnika. Tamo se uveliko transportuje roba i skladišti, instaliraju se fiskalne kase i ostalo. Prolongirani su malo rokovi za otvaranje poslovnica za dva-tri mjeseca i to zbog ove novonastale situacije između Rusije i Ukrajine, ali najbitnije je da smo uspjeli odraditi ono što smo planirali i dogovorili sve s investitorima - objasnio je Muratović, čija kompanija radi na dovođenju stranih investicija u BiH s područja bivšeg Sovjetskog Saveza, i to Ruske Federacije, Kazahstana, Ukrajine, Azerbejdžana i drugih zemalja.

Što se tiče artikala, Muratović objašnjava da će biti i ruskih proizvoda, ali će prodavati i domaće, bh. proizvode.

- Potpisivaće se ugovori s bh. firmama iz Banjaluke, Sarajeva i drugih gradova i biće prostora za domaće proizvode. U odnosu na najjeftinije konkurente u BiH, cijene artikala u MERE-u će biti niže za 20 odsto. Ako je na primjer negdje litar mlijeka jednu KM, u MERE-u će biti 0,80. Takođe, radnicima u ovom ruskom trgovačkom lancu će plate biti puno veće u odnosu na prosječnu platu u BiH - naglasio je Muratović.

Dodao je da ova kompanija razmatra da otvori svoje poslovnice u svim lokalnim zajednicama u BiH koje imaju više od 50.000 stanovnika.

- Što se tiče većih gradova, to su Banjaluka, Sarajevo, Mostar, Tuzla i drugi. Otvaranje ovog trgovačkog lanca donijeće brojne benefite radnicima, građanima, ali i državi. Naša ekonomija će imati veliku korist od ove investicije, ukoliko to budemo znali iskoristiti -zaključio je Muratović.

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, rekao je za „Nezavisne“ da je svaka investicija u bilo koju lokalnu zajednicu značajna, te tako i njima ovo znači i pozdravljaju je.

- Ako se radi o investiciji iz jedne zemlje kao što je Rusija, koja je najveća teritorijalna zemlja na svijetu, onda to govori o tome da postajemo poželjno tlo za plasiranje inostranog kapitala. Pored jačanja domaćeg kapitala i potencijala domaćeg sektora u Republici Srpskoj, veoma je značajno da radimo na jačanju stranih investicija - naveo je Ćosić.

Podsjećamo, MERE u BiH posluje pod nazivom „Experttorg“ d.o.o. Sarajevo i zasad ima četiri registrovane podružnice.

U evropskim zemljama posluju pod brendom MERE, a u Rusiji pod imenom „Svetofor“, te je njihova osnovna strategija niska cijena.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Čitalac 18.05.2022. 13:15
    Super! Nadam se da će biti i ruskih, i naših domaćih proizvoda. : )
  • Generic placeholder image
    Mile 18.05.2022. 11:20
    Sve je to dobro , ali niko fabriku ne otvara , da se nesto proizvodi , imamo trznih centara kao u Njujorku samo ne znam od cega ce ovaj narod kupovati jer kako stvari stoje mrka kapa , nek nam je Bog u pomoci !!
  • Generic placeholder image
    Mirce 18.05.2022. 09:36
    @.vojvoda Moraju nekako janjicare privuc da kupuju u MEPE
  • Generic placeholder image
    Vojvoda 18.05.2022. 08:13
    Uzeše braća rusi Kemala da im vodi posao u Republici Srpskoj.
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja Mihajla Pupina Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja ...
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 34m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 29m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 23m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 32m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 42m
    0