Sahranjen Dijego Maradona

27.11.2020. 09:49
0
IZVOR: Srna

Argentinska fudbalska legenda Dijego Maradona sahranjen je nedaleko od mjesta na kojem počivaju njegovi roditelji u Buenos Ajresu.

Kovčeg sa njegovim tijelom prenesen je iz zgrade sjedišta Vlade na groblje "Džardin de Bela vista", a ceremoniji su prisustvovali samo rodbina i bliski prijatelji.

Brojni navijači stajali su pored puta tokom prolaska povorke sa kovčegom odajući posljednju poštu fudbalskom velikanu, prenijela je agencija DPA.

Hiljade ljudi prethodno su se oprostile od Maradone u sjedištu Vlade, gdje im je bio dozvoljen ulazak u manjim grupama od 20 ljudi. Nekadaši reprezentativac Argentine umro je prije dva dana, u 60. godini.

Mnogi su čekali satima da dođu na red i potom bacali cvijeće, dresove i ostale manje darove u pravcu kovčega.

Juče je tokom dana bilo i manjih okršaja sa policijom, kada su pojedini navijači pokušali da se silom probiju u zgradu zbog straha da neće stići da vide kovčeg i oproste se od Maradone.

Policija je upotrijebila suzavac da bi rastjerala masu, a kovčeg je u palati bio premješten na bezbjednije mjesto u drugoj prostoriji.

Sukobi su kasnije izbili i kod predsjednike palate, a nezadovoljni navijači bacali su kamenje i boce na policajce, koji su odgvoorili gumenim mecima i vodenim topom.

Mediji su prenijeli da je Maradona umro od srčanog udara, ali je njegov advokat rekao da će zatražiti istragu o uzroku smrti.

Prema njegovim riječima, medicinska pomoć je bila lako dostupna u Maradoninom domu, ali mu nije pružena na vrijeme, a kasnila je i ekipa Hitne pomoći.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas sahrana Petka Čančara Danas sahrana Petka Čančara
Sahranjen novinar Goran Maunaga Sahranjen novinar Goran Maunaga
Sahrana novinara Gorana Maunage sutra na groblju Donji Miljevići Sahrana novinara Gorana Maunage sutra na groblju Donji Miljevići
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    22h 12m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    20h 26m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    18h 16m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    10h 41m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    16h 14m
    0