Sahranjen pukovnik u penziji Veljko Petrušić

23.01.2021. 14:42
0
IZVOR: SRNA

Pukovnik Vojske Republike Srpske u penziji Veljko Petrušić sahranjen je danas na Gradskom groblju Bare u Palama.

Pukovnik Petrušić rođen je 1937. godine u Crnoj Gori, opština Šavnik.

Tokom ratnih dejstava obavljao je dužnost zamjenika komandanta za pozadinu Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske.

Kćerka pokojnog Petrušića, Vesna Stakić, rekla je da je porodici teško, ali da se moraju boriti i krenuti dalje, te da je njen otac mnogo poštovan čovjek.

Ona kaže da joj je otac rođen u Crnoj Gori, ali je cijeli svoj radni vijek kao oficir Jugoslovenske narodne armije proveo u Sedmoj armijskoj oblasti, te pokrivao BiH i Hrvatsku.

- Godine 1992. kada je počeo ratni sukob u BiH mogao je da ode u Crnu Goru, ali je ipak ostao uz narod. Ratni vijek proveo je na prostoru BiH i bio na službi od Jahorine preko Sarajeva, Zenice, Tuzle - navodi Stakićeva.

U ime Boračke organizacije opštine Pale, Đorđe Rističević je istakao da je Petrušić bio odan svom zavičaju u Crnoj Gori, te imao mogućnost da po izbijanju ratnih sukoba u BiH sa porodicom ode.

- Naprotiv, on ostaje uz srpski narod u BiH da dijeli istu sudbinu i bori se za Republiku Srpsku. Tim postupkom svrstao se u red ljudi najvećih moralnih vrijednosti -  rekao je Rističević.

Rističević naglašava da u sudbnosnim vremenima, pukovnik Petrušić bez kalukisanja i kolebanja manifestuje visok moral i vojničku čast, ostajući vjeran vojsci i državi kojima je služio i ne pomišljajući da ih izda i pogazi vojničku zakletvu.

Petrušić je sa porodicom odlučno donio odluku da ostane u Palama i ovim prostorima gdje je proveo značajan dio životnog vijeka.

Iza Petrušića ostali su supruga Sretenka, kćerke Vesna i Valerija i unuk Sergej.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas sahrana Petka Čančara Danas sahrana Petka Čančara
Sahranjen novinar Goran Maunaga Sahranjen novinar Goran Maunaga
Sahrana novinara Gorana Maunage sutra na groblju Donji Miljevići Sahrana novinara Gorana Maunage sutra na groblju Donji Miljevići
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    9h 21m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    21h 21m
    7
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    22h 55m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    6h 50m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    6h 8m
    0