Šantić šampion, Antunović vicešampion, Petrović i Nišić bronzani

23.09.2024. 10:32
0
IZVOR: katera.news

Trećeg takmičarskog dana na Otvorenom prvenstvu Balkana u Piteštiju u Rumuniji, nastupala su četiri reprezentativca iz redova Džiju-džicu kluba "Slavija" i ostvarili stopostotan učinak, osvojivši četirii medalje, od čega jednu zlatnu, jednu srebrenu i dvije bronzane. 

U kategoriji do 77 kg u uzrastu mlađih kadeta nastupali su Filip Šantić i Milan Antunović . 

Šantić je u prvoj borbi pobijedio je Grka rezultatom 50:0, u drugoj borbi pobijedio je kolegu iz reprezentacije Nikšu Tešića, rezultatom 9:2, plasiravši se u finale. 

Antunović Milan pobijedio je Grka rezultatom 16:9, u drugoj borbi pobijedio je još jednog Grka rezultatom 10:9, plasiravši se u finale. U klupskom i reprezentativnom finalu uspješniji je bio Šantić pobjedivši Antunovića sa 50:0. 

U kategoriji preko 77 kg nastupali su Uroš Nišić i Kristijan Petrović.

Nišić je u prvoj borbi diskvalifikovan protiv Rumuna zbog poluge na nozi, uprkos vodstvu. U repasažu je uspio pobijediti Grka, a u trećoj borbi je savladao Rumuna i osvojio bronzanu medalju. 

Petrović je pobijedio u prvom kolu Grka rezultatom 50:0, u drugom meču izgubio je na "ful ipon" od Rumuna, a u trećem meču jepobijedio Grka i na taj način osvojio bronzanu medalju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili 60 medalja u Brčkom Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili 60 medalja u Brčkom
Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili nevjerovatnih 27 medalja u Budvi Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili nevjerovatnih 27 medalja u Budvi
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    22h 26m
    2
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    3h 1m
    0
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    4h 50m
    0
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    23h 39m
    0
  • Kako je nekad izgledao čas fizičkog (FOTO)
    3h 54m
    0