Šarović: Ako ova vlast ostane gluva i nijema, mi ćemo smanjiti akcize i cijene odmah u novembru

21.09.2022. 17:30
0
IZVOR: katera.news

Mirko Šarović, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, te kandidat za srpskog člana Predsjedništva poručio je da će, u slučaju da koalicija SNSD, HDZ i SDA odbije posljednji pokušaj smanjivanja akciza i PDV-a, to uraditi Parlametarna skupština BiH u novom sazivu i u novoj ulozi, odmah krajem novembra.

- Više od 6 mjeseci snažno se zalažem i borim za pojeftinjenje cijena i ako vlast nastavi da se pravi ‘gluva i nijema' to ćemo uraditi sami, odmah u prvim mjesecima promjene vlasti. Jer svaki dan je dragocjen, danas je cijena goriva puno veća nego što je bila u martu, kada smo tražili da se reaguje, ali to ovoj vlasti očito nije u interesu jer onda ne bi mogli enormno puniti budžete i ogroman novac, prikupljen  direktno iz džepa građana koristiti za svoju izbornu kampanju - ističe Šarović.

On naglašava da je ipak dao svoj potpis za pokušaj da se ponovo zakaže posebna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH što očekuje da će učiniti i Dom naroda PS BiH, kako bi se stvorila šansa da se još jednom rapravlja o smanjenju akciza i PDV-a, vjerovatno poslednji put u ovom sazivu.

- Ovo je poslednji pokušaj da smanjimo akcize i stopu PDV-a na osnovne životne namirnice i time pomognemo stanovništvu u prevazilaženju krize i stalnom rušenja njihovog standarda. Ovo je prilika da vidimo da li će i dalje, nakon više od šest mjeseci, nastaviti da opstruišu pomoć građanima. Ako nastave, poručujem građanima da će odluka o smanjenju cijena sigurno biti donesena ali da će morati sačekati  do novembra i uspostave nove vlasti - rekao je Šarović.

Odgovarajući na pitanje novinara o uvjeravanju Milorada Dodika o “stabilnosti cijene gasa” i njegovim navodnim razgovorima o tome sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, Šarović je poručio da je to priča za naivne.

- On je pričao prije 5-6 mjeseci da ćemo imati jeftiniji gas i od toga nije bilo ništa. Nemojte biti naivni i vjerovati u tako nešto. Cijena plina uređuje se sa Gasprom-om i ona se dogovora za cijelu zemlju. Rusija je ozbiljna zemlja i ona o tome pregovara - pojasnio je Šarović.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji
Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 27m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 0m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 26m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 39m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 8m
    3