Шаровић: Ако ова власт остане глува и нијема, ми ћемо смањити акцизе и цијене одмах у новембру

21.09.2022. 17:30
0
ИЗВОР: katera.news

Мирко Шаровић, посланик СДС у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, те кандидат за српског члана Предсједништва поручио је да ће, у случају да коалиција СНСД, ХДЗ и СДА одбије посљедњи покушај смањивања акциза и ПДВ-а, то урадити Парламетарна скупштина БиХ у новом сазиву и у новој улози, одмах крајем новембра.

- Више од 6 мјесеци снажно се залажем и борим за појефтињење цијена и ако власт настави да се прави ‘глува и нијема' то ћемо урадити сами, одмах у првим мјесецима промјене власти. Јер сваки дан је драгоцјен, данас је цијена горива пуно већа него што је била у марту, када смо тражили да се реагује, али то овој власти очито није у интересу јер онда не би могли енормно пунити буџете и огроман новац, прикупљен  директно из џепа грађана користити за своју изборну кампању - истиче Шаровић.

Он наглашава да је ипак дао свој потпис за покушај да се поново закаже посебна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ што очекује да ће учинити и Дом народа ПС БиХ, како би се створила шанса да се још једном раправља о смањењу акциза и ПДВ-а, вјероватно последњи пут у овом сазиву.

- Ово је последњи покушај да смањимо акцизе и стопу ПДВ-а на основне животне намирнице и тиме помогнемо становништву у превазилажењу кризе и сталном рушења њиховог стандарда. Ово је прилика да видимо да ли ће и даље, након више од шест мјесеци, наставити да опструишу помоћ грађанима. Ако наставе, поручујем грађанима да ће одлука о смањењу цијена сигурно бити донесена али да ће морати сачекати  до новембра и успоставе нове власти - рекао је Шаровић.

Одговарајући на питање новинара о увјеравању Милорада Додика о “стабилности цијене гаса” и његовим наводним разговорима о томе са предсједником Русије Владимиром Путином, Шаровић је поручио да је то прича за наивне.

- Он је причао прије 5-6 мјесеци да ћемо имати јефтинији гас и од тога није било ништа. Немојте бити наивни и вјеровати у тако нешто. Цијена плина уређује се са Гаспром-ом и она се договора за цијелу земљу. Русија је озбиљна земља и она о томе преговара - појаснио је Шаровић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији
Привремено руководство мијења Шаровића Привремено руководство мијења Шаровића
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 5m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 0m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 48m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 54m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 22m
    0