Šarović: Jasno je da iza Zeljkovića stoje mnogo „krupnije ribe“

22.09.2022. 15:11
0
IZVOR: katera.news

Predsjednik SDS-a i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Mirko Šarović, osvrnuo se na podizanja optužnice protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Branislava Zeljkovića i još četvorice osumnjičenih.

Prema njegovim riječima, podizanje optužnice protiv Zeljkovića i ostalih, samo je kap u moru neriješenih sumnjivih poslova provođenih za vrijeme ove vlasti, posebno u aferi „Kovid ugovori“.

- Hapšenje ove grupe nije dovoljno da opere ruke vlasti od ovih spornih poslova jer jasno je da iza Zeljkovića stoje mnogo „krupnije ribe“. Ali klupko se odmotava i sve korupcionaške afere posebno ove nastale na muci naroda u vrijeme pandemije, vrlo brzo će biti razotkrivene i to je jedna od prvih stvari koje ćemo pokrenuti odmah nakon preuzimanja vlasti -  specijalno tužilaštvo će raditi svoj posao i hapsiće se svi koji su grubo zloupotrijebili svoje pozicije - istakao je Šarović.

Podsjetio je da nije tako davno bilo kada je Zeljković uhapšen i kada je vlast osuđivala hapšenje i davala neprimjerene izjave.

- Danas imamo potvrđenu optužnicu protiv Zeljkovića - ističe Šarović.

On kaže da bi ljudi iz vlasti, umjesto što ćute i prave se da se to njih ne tiče, morali odgovoriti građanima, a posebno predsjednica Željki Cvijanović, gdje je sporna lista javnih nabavki koju je javno, pred NSRS, obećala objaviti.

- Opet će sada vjerovatno skrenuti pažnju sa ove priče, misleći da će sve zatajiti, ali javnost pamti obećanja vlasti, a oktobar je jako blizu - poručio je Šarović.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji
Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 3m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 2m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 15m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    13h 44m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    18h 17m
    0