Шаровић: Јасно је да иза Зељковића стоје много „крупније рибе“

22.09.2022. 15:11
0
ИЗВОР: katera.news

Предсједник СДС-а и кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, Мирко Шаровић, осврнуо се на подизања оптужнице против бившег директора Института за јавно здравство Бранислава Зељковића и још четворице осумњичених.

Према његовим ријечима, подизање оптужнице против Зељковића и осталих, само је кап у мору неријешених сумњивих послова провођених за вријеме ове власти, посебно у афери „Ковид уговори“.

- Хапшење ове групе није довољно да опере руке власти од ових спорних послова јер јасно је да иза Зељковића стоје много „крупније рибе“. Али клупко се одмотава и све корупционашке афере посебно ове настале на муци народа у вријеме пандемије, врло брзо ће бити разоткривене и то је једна од првих ствари које ћемо покренути одмах након преузимања власти -  специјално тужилаштво ће радити свој посао и хапсиће се сви који су грубо злоупотријебили своје позиције - истакао је Шаровић.

Подсјетио је да није тако давно било када је Зељковић ухапшен и када је власт осуђивала хапшење и давала непримјерене изјаве.

- Данас имамо потврђену оптужницу против Зељковића - истиче Шаровић.

Он каже да би људи из власти, умјесто што ћуте и праве се да се то њих не тиче, морали одговорити грађанима, а посебно предсједница Жељки Цвијановић, гдје је спорна листа јавних набавки коју је јавно, пред НСРС, обећала објавити.

- Опет ће сада вјероватно скренути пажњу са ове приче, мислећи да ће све затајити, али јавност памти обећања власти, а октобар је јако близу - поручио је Шаровић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији
Привремено руководство мијења Шаровића Привремено руководство мијења Шаровића
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 19m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 14m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 2m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 8m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 36m
    0