Šarović: Srbija je sigurna ruka na koju se Republika Srpska može osloniti

27.09.2022. 20:19
0
IZVOR: katera.news

Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, izjavio je da su razvoj, napredak i bolji život u Republici Srpskoj u fokusu njegove kampanje, dok kod konkurencije možemo vidjeti samo prljavu kampanju i podmetanja laži.

 - Pokazali smo da se ne bavimo prljavom kampanjom kao naši konkurenti. Naša politika znači ne krizi, ne sankcijama, ne izolaciji, što je politika koju vodi aktuelna vlast. U našem fokusu je briga za borce, briga za penzionere, jer ćemo penzije usklađivati sa troškovima života brže nego što je to činjeno do sada - rekao je Šarović.

On je dodao da umjesto izolacije Republika Srpska treba da se otvara i pronalazi prijatelje, kako bi privukla investicije neophodne za razvoj.  

- Potrebno je još više razvijati regionalnu saradnju, prije svega sa Srbijom, jer je ona za nas prioritet broj jedan. Ako je Srbija jaka i slobodna, biće jaka i slobodna Republika Srpska, to je ruka koja je uvijek pružena i na koju trebamo da se oslonimo. To će biti prioritet moje politike - dodao je Šarović.

Jelena Trivić, kandidat za Predsjednika Republike Srpske, rekla je da politika koju promoviše znači smirivanje političkih strasti i jačanje ekonomije. Dodala je da je se nova vlast treba baviti ljudima i njihovim životnim potrebama, a ne trikovima koji skreću pažnju sa njih.

- Ovde smo da pošaljemo poruku da ću sa gospodinom Šarovićem zajednički raditi, i da ćemo obezbijediti mir i stabilnost, normalizaciju političkih prilika. Pobijedićemo korupciju i na taj način otvoriti prostor za više investicija, više radnih mjesta, što će voditi do toga da imamo više sredstava za zdravstvo, obrazovanje, borce, penzionere i sve druge slojeve stanovništva - poručila je Trivićeva.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji
Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    13h 14m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    12h 9m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    6h 57m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    8h 3m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    16h 31m
    0