Шаровић: Србија је сигурна рука на коју се Република Српска може ослонити

27.09.2022. 20:19
0
ИЗВОР: katera.news

Мирко Шаровић, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, изјавио је да су развој, напредак и бољи живот у Републици Српској у фокусу његове кампање, док код конкуренције можемо видјети само прљаву кампању и подметања лажи.

 - Показали смо да се не бавимо прљавом кампањом као наши конкуренти. Наша политика значи не кризи, не санкцијама, не изолацији, што је политика коју води актуелна власт. У нашем фокусу је брига за борце, брига за пензионере, јер ћемо пензије усклађивати са трошковима живота брже него што је то чињено до сада - рекао је Шаровић.

Он је додао да умјесто изолације Република Српска треба да се отвара и проналази пријатеље, како би привукла инвестиције неопходне за развој.  

- Потребно је још више развијати регионалну сарадњу, прије свега са Србијом, јер је она за нас приоритет број један. Ако је Србија јака и слободна, биће јака и слободна Република Српска, то је рука која је увијек пружена и на коју требамо да се ослонимо. То ће бити приоритет моје политике - додао је Шаровић.

Јелена Тривић, кандидат за Предсједника Републике Српске, рекла је да политика коју промовише значи смиривање политичких страсти и јачање економије. Додала је да је се нова власт треба бавити људима и њиховим животним потребама, а не триковима који скрећу пажњу са њих.

- Овде смо да пошаљемо поруку да ћу са господином Шаровићем заједнички радити, и да ћемо обезбиједити мир и стабилност, нормализацију политичких прилика. Побиједићемо корупцију и на тај начин отворити простор за више инвестиција, више радних мјеста, што ће водити до тога да имамо више средстава за здравство, образовање, борце, пензионере и све друге слојеве становништва - поручила је Тривићева.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији
Привремено руководство мијења Шаровића Привремено руководство мијења Шаровића
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    16h 29m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    20h 17m
    4
  • Почиње нови систем фискализације у Српској
    23h 17m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    5h 46m
    0
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 22m
    0