Šarović: Teško da ima prostora za dogovor

21.08.2019. 14:41
0
IZVOR: BN

Teško da ima prostora za približavanje stavova članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine kada je riječ o ANP-u i izboru mandatara za sastav novog saziva Savjeta ministara BiH, ocijenio je lider SDS-a Mirko Šarović.

Ishod jučerašnje sjednice Predsjedništva za mene je, kao što sam to u više navrata rekao, očekivan. Partneri su kilometrima udaljeni u svojim stavovima i teško da ima prostora za približavanje – rekao je Šarović.

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH odgodilo je razmatranje odluke o slanju Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) u Brisel i izbor mandatara za sastav novog Vijeća ministara BiH, o čemu je trebalo biti riječi na jučerašnjim sjednicama.

Na pitanje kako komentariše izjavu potpredsjednika SNSD-a Staše Košarca, koji je kazao kako će u narednom periodu, naročito ukoliko ne bude proveden sporazum o formiranju vlasti koji su potpisali lideri SDA, HDž-a BiH i SNSD-a Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik, biti zanimljivo pratiti ponašanje SDS-a, Šarović je kazao kako „brigu gdje je tu SDS“ ne komentariše.

– Ne smetamo SNSD-u, SDA i HDž-u BiH da nastave pregovarati koliko god hoće, mogu i narednih deset mjeseci, kao što je to bilo dosad – poručio je Šarović u izjavi Avazu. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji
Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    11h 30m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    21h 48m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    21h 54m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    21h 52m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    10h 3m
    0