Шаровић: Тешко да има простора за договор

21.08.2019. 14:41
0
ИЗВОР: БН

Тешко да има простора за приближавање ставова чланова Предсједништва Босне и Херцеговине када је ријеч о АНП-у и избору мандатара за састав новог сазива Савјета министара БиХ, оцијенио је лидер СДС-а Мирко Шаровић.

Исход јучерашње сједнице Предсједништва за мене је, као што сам то у више наврата рекао, очекиван. Партнери су километрима удаљени у својим ставовима и тешко да има простора за приближавање – рекао је Шаровић.

Подсјетимо, Предсједништво БиХ одгодило је разматрање одлуке о слању Годишњег националног плана (АНП) у Брисел и избор мандатара за састав новог Вијећа министара БиХ, о чему је требало бити ријечи на јучерашњим сједницама.

На питање како коментарише изјаву потпредсједника СНСД-а Сташе Кошарца, који је казао како ће у наредном периоду, нарочито уколико не буде проведен споразум о формирању власти који су потписали лидери СДА, ХЏ-а БиХ и СНСД-а Бакир Изетбеговић, Драган Човић и Милорад Додик, бити занимљиво пратити понашање СДС-а, Шаровић је казао како „бригу гдје је ту СДС“ не коментарише.

– Не сметамо СНСД-у, СДА и ХЏ-у БиХ да наставе преговарати колико год хоће, могу и наредних десет мјесеци, као што је то било досад – поручио је Шаровић у изјави Авазу. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији
Привремено руководство мијења Шаровића Привремено руководство мијења Шаровића
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    2h 56m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    13h 14m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    13h 20m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    13h 18m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    12h 9m
    0