Šarović, Trivić: Saradnju i bratsku ljubav Srbije i Republike Srpske treba njegovati

15.09.2022. 16:21
0
IZVOR: katera.news

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović istakao je da je za Republiku Srpsku Srbija ruka koja  je uvijek pružena i koju treba da prihvatimo.

- Mi znamo da se na nju uvijek možemo osloniti - rekao je Šarović povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

On ističe da dok je jake Srbije biće jake i Republike Srpske.

- Danas svi zajedno obilježavamo tri velike stvari naše jedinstvo, našu zajedničku zastavu i slobodu. Zahvaljujemo se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je došao u Bijeljinu. On je pokretač ovog zajedničkog praznika koji je i dan sjećanja na neke velike dane kada je probijen Solunski front - rekao je Šarović i poručio da dok je slobodna Srbija slobodna je i Republika Srpska.

Jelena Trivić, potpredsjednik PDP,  istakla je da je bratska ljubav koju pokazuje Srbija prema Republici Srpskoj nešto što je izuzetno raduje.

- Bratski odnosi Srpske i Srbije su ono što želimo razvijati i unapređivati u narednom periodu. Zahvaljujem se predsjedniku Vučiću i rukovodstvu Srbije što zajedno sa Republikom Srpskom proslavljaju dostojanstveno ovoj dan. On je danas rekao jednu ključnu poruku u svom govoru ističući da jedinstvo nije jednoumlje. Nama u Republici Srpskoj, koji drugačije mislimo od ove vlasti, mjesto je ovjde i to što mi drugačije razmišljamo ne treba da bude prepreka našem jedinstvu - navela je Trivićeva.

Ona je poručila da jedinstvo ipak mora biti iskreno.

Vi znate da je bilo nekakvih pokušaja da se dio naših poslanika danas ne pojavi ovdje. Dobili smo pozivnice i izražavamo zahvalnost protokolu Srbije koji je vjerovatno uticao na to da se na ovaj dan ne dijelimo - rekla je Trivićeva.

Ona je poručila da je Republika Srpska najveća srpska pobjeda u dvadesetom vijeku

- Nastala je kao istorijska potreba Srba kako bi se očuvali i opstali i kako nam se ne bi ponovio neki novi Jasenovac i stradanje. Bratska ljubav i koju pokazuje Srbija prema Republici Srpskoj i naša saradnja je nešto što želimo i razvijati i unapređivati u narednom periodu - poručila je Trivićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži
Miličević: Ako pobijedim, pozvaću i Jelenu Trivić Miličević: Ako pobijedim, pozvaću i Jelenu Trivić
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    20h 36m
    14
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    3h 31m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    7h 36m
    0
  • Preminula Vera Grgić
    2h 47m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    7h 40m
    2