Шаровић, Тривић: Сарадњу и братску љубав Србије и Републике Српске треба његовати

15.09.2022. 16:21
0
ИЗВОР: katera.news

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић истакао је да је за Републику Српску Србија рука која  је увијек пружена и коју треба да прихватимо.

- Ми знамо да се на њу увијек можемо ослонити - рекао је Шаровић поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Он истиче да док је јаке Србије биће јаке и Републике Српске.

- Данас сви заједно обиљежавамо три велике ствари наше јединство, нашу заједничку заставу и слободу. Захваљујемо се предсједнику Србије Александру Вучићу што је дошао у Бијељину. Он је покретач овог заједничког празника који је и дан сјећања на неке велике дане када је пробијен Солунски фронт - рекао је Шаровић и поручио да док је слободна Србија слободна је и Република Српска.

Јелена Тривић, потпредсједник ПДП,  истакла је да је братска љубав коју показује Србија према Републици Српској нешто што је изузетно радује.

- Братски односи Српске и Србије су оно што желимо развијати и унапређивати у наредном периоду. Захваљујем се предсједнику Вучићу и руководству Србије што заједно са Републиком Српском прослављају достојанствено овој дан. Он је данас рекао једну кључну поруку у свом говору истичући да јединство није једноумље. Нама у Републици Српској, који другачије мислимо од ове власти, мјесто је овјде и то што ми другачије размишљамо не треба да буде препрека нашем јединству - навела је Тривићева.

Она је поручила да јединство ипак мора бити искрено.

Ви знате да је било некаквих покушаја да се дио наших посланика данас не појави овдје. Добили смо позивнице и изражавамо захвалност протоколу Србије који је вјероватно утицао на то да се на овај дан не дијелимо - рекла је Тривићева.

Она је поручила да је Република Српска највећа српска побједа у двадесетом вијеку

- Настала је као историјска потреба Срба како би се очували и опстали и како нам се не би поновио неки нови Јасеновац и страдање. Братска љубав и коју показује Србија према Републици Српској и наша сарадња је нешто што желимо и развијати и унапређивати у наредном периоду - поручила је Тривићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи
Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 16m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 8m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    11h 59m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    15h 44m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    6h 51m
    4