Šaroviću priznanje opštine Istočni Stari Grad

09.08.2022. 16:07
1
IZVOR: katera.news

Svetom arhijerejskom liturgijom, litijom oko crkve i lomljenjem slavskog kolača opština Istočni Stari Grad danas je obilježila krsnu slavu - Svetog velikomučenika Pantelejmona i 30 godina postojanja.

Tokom današnje svečanosti uručena su i opštinska priznanja za nesebičnu pomoć institucionalnom stvaranju, izgradnju u razvoju Istočnog Starog Grada, a jedan od dobitnika je i prvi gradonačelnik Istočnog Sarajeva Mirko Šarović.

Šarović je istakao da je rukovodstvo opštine Istočni Stari Grad oduvijek imalo viziju razvoja ove opštine što je dovelo do toga da ona danas postane perspektivna opština.

- Drago mi je što sam imao priliku da pomognem da se ova opština dinamično razvija. Mnoge investicije i firme dolaze u ovu malu opštinu da bi pokretali svoje biznise. Od nekada razuđene i nerazvijene opštine, Istočni Stari Grad je postao prosperitetno mjesto za život - poručio je Šarović nakon ceremonije.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na svečanosti je prikazan i film o nastanku i razvoju opštine "Naših prvih 30 godina".

Proslavi povodom Svetog Pantelejmona prisustovali su i Sonja Karadžić Jovičević, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske, Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža, Darko Babalj, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske kao i brojni gosti iz svih dijelova Republike Srpske. 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Miloš 10.08.2022. 15:46
    Radujemo se, jer se Boško Jugović vratio u matično jato, čitaj SDS. Ovdje je ponikao i red je da se vratio.
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 11m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 53m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 26m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 0m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    22h 45m
    3