Шаровићу признање општине Источни Стари Град

09.08.2022. 16:07
1
ИЗВОР: katera.news

Светом архијерејском литургијом, литијом око цркве и ломљењем славског колача општина Источни Стари Град данас је обиљежила крсну славу - Светог великомученика Пантелејмона и 30 година постојања.

Током данашње свечаности уручена су и општинска признања за несебичну помоћ институционалном стварању, изградњу у развоју Источног Старог Града, а један од добитника је и први градоначелник Источног Сарајева Мирко Шаровић.

Шаровић је истакао да је руководство општине Источни Стари Град одувијек имало визију развоја ове општине што је довело до тога да она данас постане перспективна општина.

- Драго ми је што сам имао прилику да помогнем да се ова општина динамично развија. Многе инвестиције и фирме долазе у ову малу општину да би покретали своје бизнисе. Од некада разуђене и неразвијене општине, Источни Стари Град је постао просперитетно мјесто за живот - поручио је Шаровић након церемоније.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

На свечаности је приказан и филм о настанку и развоју општине "Наших првих 30 година".

Прослави поводом Светог Пантелејмона присустовали су и Соња Караџић Јовичевић, потпредсједница Народне скупштине Републике Српске, Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа, Дарко Бабаљ, посланик у Народној скупштини Републике Српске као и бројни гости из свих дијелова Републике Српске. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Miloš 10.08.2022. 15:46
    Radujemo se, jer se Boško Jugović vratio u matično jato, čitaj SDS. Ovdje je ponikao i red je da se vratio.
Повезане вијести
Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    10h 53m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 37m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    1h 21m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 22m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    22h 4m
    0