Savić: Vlast koristi institucije za obračun sa neposlušnim funkcionerima

08.07.2021. 21:42
2
IZVOR: srpskainfo.com

Privođenje i ekspresno podizanje optužnice protiv načelnika Kozarske Dubice Radenka Reljića, su pokazali da SNSD koristi institucije kao sredstvo pritiska i ucjene za razračunavanje sa funkcionerima koji im otkažu poslušnost.

Rekao je ovo danas zamjenik predsjednika SDS, Rado Savić, koji pita zašto je MUP u ovom slučaju odlučio tek sada da reaguje, ako se radi o eventualnom kršenju zakona iz 2013. godine.

– Nije nam namjera da stanemo u zaštitu načelnika Reljića zbog konstituisanja opozicione većine u Kozarskoj Dubici, već se postavlja pitanje otkud reakcija MUP baš u ovom trenutku. Postavlja se i pitanje zašto je gospodin Reljić uopšte bio kandidat SNSD-a za tako visoko mjesto, ako su postojale indicije o eventualnom kršenju zakona – rekao je Savić.

On pita da li je MUP ovaj predmet držao u svojoj ladici kako bi kontrolisao gospodina Reljića, koji inače tvrdi da su optužbe neutemeljene i da je sve radio u skladu sa zakonom.

– Zabrinjava činjenica da je gospodin Reljić juče priveden pa pušten, da bi samo nakon nekoliko sati podnesen izvještaj tužilaštvu od strane MUP-a o krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja. Nadalje, postavlja se pitanje da li će MUP prema svakom funkcioneru SNSD-a ili vladajuće koalicije postupiti na isti način – upitao je Savić.

On je napomenuo da SDS i ostale opozicione stranke već duže vremena upozoravaju javnost i istražne organe na brojne slučajeve zloupotreba službenog položaja, ali da nadležni organi nisu reagovali niti u jednom slučaju.

Savić je istakao da se SDS zalaže za beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije koja nije moguća bez institucija koje profesionalno rade svoj posao.

– Pozivamo pripadnike MUP-a da sačuvaju svoj profesionalizam i čast, kako bi građani zadržali povjerenje u našu policiju i njihov rad. Jednakost pred zakonom i profesionalan MUP je preduslov za uspostavljanje slobodnog i demokratskog društva za koje se zalaže SDS – istakao je Savić.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Razum 08.07.2021. 23:20
    I kad dodju izbori, prosjecnom Srbinu je jasno kakvo je zlo SNSD, ali obecace mu posao i on ce glasati za njih jer zivi na rubu egzistancije. Cak zna i da ce tesko dobiti taj posao, ali ce opet glasati, jer je toliko ocajan za poslom... A to tog ruba egzistencije ga je doveo isti taj SNSD, uz pomoc svih ostalih stranaka, kako pozicije tako i opozicije. Začarani krug kojem nema kraja.
  • Generic placeholder image
    Draga 08.07.2021. 22:07
    To je stvarnost politike. Uvijek drze nesto u ladici u zamjenu za poslusnost.Uvijek je bilo jasno da u politiku ne mogu uci posteni ljudi ili samo nekim cudom(npr.Vucic).Koliko li ima Reljica u svim partijama?!
Povezane vijesti
Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom
SDS ide na izbore bez obzira što je račun ugašen SDS ide na izbore bez obzira što je račun ugašen
Ovo je spisak 47 pojedinaca i firmi iz BiH na američkoj „crnoj listi“ Ovo je spisak 47 pojedinaca i firmi iz BiH na američkoj „crnoj listi“
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    6h 8m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    17h 41m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    17h 22m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    22h 33m
    0
  • Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
    21h 47m
    0