Савић: Власт користи институције за обрачун са непослушним функционерима

08.07.2021. 21:42
2
ИЗВОР: srpskainfo.com

Привођење и експресно подизање оптужнице против начелника Козарске Дубице Раденка Рељића, су показали да СНСД користи институције као средство притиска и уцјене за разрачунавање са функционерима који им откажу послушност.

Рекао је ово данас замјеник предсједника СДС, Радо Савић, који пита зашто је МУП у овом случају одлучио тек сада да реагује, ако се ради о евентуалном кршењу закона из 2013. године.

– Није нам намјера да станемо у заштиту начелника Рељића због конституисања опозиционе већине у Козарској Дубици, већ се поставља питање откуд реакција МУП баш у овом тренутку. Поставља се и питање зашто је господин Рељић уопште био кандидат СНСД-а за тако високо мјесто, ако су постојале индиције о евентуалном кршењу закона – рекао је Савић.

Он пита да ли је МУП овај предмет држао у својој ладици како би контролисао господина Рељића, који иначе тврди да су оптужбе неутемељене и да је све радио у складу са законом.

– Забрињава чињеница да је господин Рељић јуче приведен па пуштен, да би само након неколико сати поднесен извјештај тужилаштву од стране МУП-а о кривичном дјелу злоупотреба службеног положаја и овлашћења. Надаље, поставља се питање да ли ће МУП према сваком функционеру СНСД-а или владајуће коалиције поступити на исти начин – упитао је Савић.

Он је напоменуо да СДС и остале опозиционе странке већ дуже времена упозоравају јавност и истражне органе на бројне случајеве злоупотреба службеног положаја, али да надлежни органи нису реаговали нити у једном случају.

Савић је истакао да се СДС залаже за бескомпромисну борбу против криминала и корупције која није могућа без институција које професионално раде свој посао.

– Позивамо припаднике МУП-а да сачувају свој професионализам и част, како би грађани задржали повјерење у нашу полицију и њихов рад. Једнакост пред законом и професионалан МУП је предуслов за успостављање слободног и демократског друштва за које се залаже СДС – истакао је Савић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Razum 08.07.2021. 23:20
    I kad dodju izbori, prosjecnom Srbinu je jasno kakvo je zlo SNSD, ali obecace mu posao i on ce glasati za njih jer zivi na rubu egzistancije. Cak zna i da ce tesko dobiti taj posao, ali ce opet glasati, jer je toliko ocajan za poslom... A to tog ruba egzistencije ga je doveo isti taj SNSD, uz pomoc svih ostalih stranaka, kako pozicije tako i opozicije. Začarani krug kojem nema kraja.
  • Generic placeholder image
    Draga 08.07.2021. 22:07
    To je stvarnost politike. Uvijek drze nesto u ladici u zamjenu za poslusnost.Uvijek je bilo jasno da u politiku ne mogu uci posteni ljudi ili samo nekim cudom(npr.Vucic).Koliko li ima Reljica u svim partijama?!
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 30m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 5m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 4m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 31m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 23m
    0