Šeranić: Smanjenje broja zaraženih pozitivno za zdravstvo i privredu

11.05.2021. 18:03
0
IZVOR: srna

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će postojeće smanjivanje broja zaraženih virusom korona i onih na bolničkom liječenju pomoći u smislu rasterećivanja zdravstvenog sistema i omogućavanja masovne vakcinacije, te će indirektno imati pozitivan uticaj na privredne aktivnosti u Srpskoj.

Šeranić je poručio da će stabilizacija epidemiološke situacije znatno pomoći zdravstvenim ustanovama da se ponovo reorganizuju i vrate na sistem funkcionisanja u redovnom režimu. 

On je rekao da Srpska sa najnovijim i očekivanim isporukama vakcina daje mogućnost da se domovi zdravlja aktivnije uključe u vakcinaciju. 

-Time bi se završio proces vakcinacije starijih od 65 godina i nastavila vakcinacija mlađih, onih sa hroničnim oboljenjima, ratnih vojnih i civilnih invalida, te drugih- rekao je Šeranić. 

On je konstatovao da stabilizacija situacije u vezi s virusom pozitivno utiče na privredne aktivnosti koje u Srpskoj bilježe dobre pokazatelje kada je riječ o stopi zapošljavanja i uticaju privredne aktinosti na BDP. 

-Sve to će u mnogome uticati da se u narednom periodu osjećamo stabilnije i bolje, odnosno da se poboljšaju uslovi života u Srpskoj- rekao je Šeranić u telefonskoj izjavi Srni iz Mađarske, gdje je razgovarao sa ministrom ljudskih resursa Miklošom Keslerom. 

U ponudi su i ulaznice sa određenim brojem ulazaka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 22 odsto Nijemaca ne može da priušti sedmodnevni odmor Više od 22 odsto Nijemaca ne može da priušti sedmodnevni odmor
Na listi ponovo zanimanja koja privredi ne trebaju Na listi ponovo zanimanja koja privredi ne trebaju
Ojačajte imunitet u prelaznom periodu Ojačajte imunitet u prelaznom periodu
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    4h 34m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    16h 7m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    15h 48m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    20h 59m
    0
  • U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
    22h 43m
    13