SIPA uhapsila pet osoba

22.10.2024. 10:49
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH pretresli su danas na području Broda pet lokacija i uhapsili pet lica u okviru akcije "Bjegunac" zbog krijumčarenja migranata.

Uhapšeni su osumnjičeni da su bili članovi grupe za organizovani kriminal koja je u prethodnom periodu kroz teritoriju BiH u Hrvatsku prokrijumčarila oko 100 lica turskog, sirijskog, iračkog i kineskog porijekla, na osnovu čega su ostvarili značajnu protivpravnu imovinsku korist, saopšteno je iz Sipe.

Oni će u toku dana biti sprovedeni u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, te će o njihovom daljem statusu u zakonskom roku odlučivati postupajući tužilac.

Privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Ove aktivnosti provedene su po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Tokom realizacije ove akcije ostvarena je saradnja sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Operativna akcija "Bjegunac" rezultat je višemjesečnog rada pripadnika Sipe i Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, koja je ostvarena putem Evropola i uz posredstvo operativne grupe Zebra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen srednjoškolac u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama Uhapšen srednjoškolac u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama
Hapšenje zbog droge i nelegalnog oružja Hapšenje zbog droge i nelegalnog oružja
Uhapšeno sedam lica, sumnja se na međunarodnu trgovinu ljudima i prostituciju Uhapšeno sedam lica, sumnja se na međunarodnu trgovinu ljudima i prostituciju
Najčitanije
  • Zemni ostaci Jovana Dučića sahranjeni u Trebinju
    16h 13m
    8
  • Roditelj gađao flašom direktora škole zato što nije mogao da doveze dijete do same škole!?
    11h 31m
    0
  • Sa tržišta BiH se povlači argeta pašteta čiji je rok 10. septembar 2027. godine
    9h 54m
    0
  • Bora Stanković - "Slikar" prolaznosti života i ljudske tragike
    10h 25m
    0
  • SIPA uhapsila pet osoba
    14h 47m
    0