СИПА ухапсила пет особа

22.10.2024. 10:49
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ претресли су данас на подручју Брода пет локација и ухапсили пет лица у оквиру акције "Бјегунац" због кријумчарења миграната.

Ухапшени су осумњичени да су били чланови групе за организовани криминал која је у претходном периоду кроз територију БиХ у Хрватску прокријумчарила око 100 лица турског, сиријског, ирачког и кинеског поријекла, на основу чега су остварили значајну противправну имовинску корист, саопштено је из Сипе.

Они ће у току дана бити спроведени у просторије Сипе ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, те ће о њиховом даљем статусу у законском року одлучивати поступајући тужилац.

Привремено су одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Ове активности проведене су по налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ.

Током реализације ове акције остварена је сарадња са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Оперативна акција "Бјегунац" резултат је вишемјесечног рада припадника Сипе и Министарства унутрашњих послова Хрватске, која је остварена путем Европола и уз посредство оперативне групе Зебра.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен средњошколац у Сарајеву због лажних дојава о бомбама Ухапшен средњошколац у Сарајеву због лажних дојава о бомбама
Хапшење због дроге и нелегалног оружја Хапшење због дроге и нелегалног оружја
Ухапшено седам лица, сумња се на међународну трговину људима и проституцију Ухапшено седам лица, сумња се на међународну трговину људима и проституцију
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    15h 54m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    11h 12m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    9h 35m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    10h 6m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    14h 28m
    0