Sirene za opasnost u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Leposaviću (VIDEO)

26.05.2023. 13:11
0
IZVOR: glassrpske.com

Više desetina pripadnika takozvane specijalne policije stiglo je džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a na ulazima u zgrade okupljeno je na desetine Srba, zaposlenih u privremenim organima tih opština.

Dolazak specijalaca policije pratio je zvuk sirena u Leposaviću, Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, koje žitelji tih sredina aktiviraju za alarmiranje na opasnost, prenosi RTS.

- Specijalci nameravaju da na zgradu opštine u kojoj je i Privremeni opštinski organ Vlade Srbije "istaknu zastavu plavo žute boje koja simbolizuje državnost na Kosovu" - prenosi RTS.

Sve se događa kada je većina zaposlenih u privremenim organima i drugim institucijama na putu za Beograd, radi prisustva skupu na koji ih je pozvao predsjednik Srbije.

Video: RTS Sajt

Juče su novi predsjednici opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću položili zakletvu i preuzeli dužnosti kao prvi predsjednici albanske nacionalnosti od formiranja lokalnih struktura vlasti u ovim sredinama pod okriljem vlade u Prištini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta
"Te noći gorelo je Kosovo polje, gorela sam ja, gorela je moja duša" "Te noći gorelo je Kosovo polje, gorela sam ja, gorela je moja duša"
Živimo za dan kada će se srpska trobojka vijoriti na KiM: Zašto govor direktora VOA postaje viralan Živimo za dan kada će se srpska trobojka vijoriti na KiM: Zašto govor direktora VOA postaj...
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    3h 49m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    10h 55m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    9h 22m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    5h 4m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    11h 14m
    0