Širite porodicu? Savjeti koji će vam pomoći da se preselite u veći dom

09.02.2021. 11:04
0
IZVOR: Katera

Selidba je komplikovan i stresan proces sam po sebi, a ovu promjenu dodatno otežava ukoliko planirate porodicu ili tražite novi prostor jer uskoro očekujete prinovu. Bilo da se radi o manjku prostora ili vam trenutna nekretnina ne odgovara, potraga za novim domom u kom ćete stvarati porodicu je dugačija od one kada ste bili sami. Kako i samo roditeljstvo i priprema za to umije da bude jedan od najstresnijih, ali ujedno i najljepših perioda života, potrebno je da obratite pažnju na nekoliko stvari kako biste brzo i uspješno pronašli novi dom iz snova.

Napravite vremensku liniju događaja

Sa svim što planiranje i priprema za roditeljstvo nosi sa sobom, bićete u većoj gužvi nego ikada u životu. Napravite plan koji će se sastojati od vremena koje imate do dana selidbe i svih aktivnosti koje treba da se dese u tom periodu. Ovdje uračunajte i one dane kada ćete uzeti prijeko potreban predah i uraditi nešto za sebe. Napravite spisak stvari koje treba da spakujete i kada ćete morati da započnete proces pakovanja kako biste sve uradili na vrijeme i poveli računa o svojim stvarima.

Pakovanje i višak stvari

Dolazak novog člana porodice znači da će vam dom biti okupiran novim stvarima potrebnim za dijete i samim tim ćete imati manjak prostora. Prilikom pakovanja stvari napravite nekoliko gomila - stvari koje stalno koristite, stvari koje povremeno koristite i stvari koje se ne sjećate kada ste kupili i kada ste ih posljednji put koristili. Ovu posljednju gomilu opredijelite za donaciju i nemojte da prolazite kroz nju nekoliko puta jer ćete odustati od rješavanja potrebnih stvari. Ovo će vam omogućiti da u novi dom unesete samo ono što vam je potrebno i da napravite mjesta za novog člana porodice.

Slika

Kriterijumi za odabir novog doma

Kada započnete potragu za novim domom, bićete u mogućnosti da birate iz velike ponude koju tržište nekretnina ima u ponudi. Ako pogledate koji su najtraženiji stanovi u Beogradu, vidjećete da se u ponudi nalazi veliki broj nekretnina koje odgovaraju kriterijumima koje jedna porodica može da ima. Od opremljenosti stanova, do onih koji su spremni za useljenje, postoji veliki broj savršenih domova koji samo čekaju pravog vlasnika.

Unaprijed kupite neophodne stvari

Ukoliko se selite u stan u kom nećete imate neophodne stvari za funkcionisanje, pobrinite se da sve unaprijed naručite kako bi vam stiglo na vrijeme. Ovo se prvenstveno odnosi na bijelu tehniku bez koje nećete moći da funkcionišete normalno. Na vrijeme izmjerite sve sobe i unaprijed poručite i namještaj. Mnoge firme daju sebi prostor za dostavu proizvoda pa ukoliko želite da izbjegnete dugo čekanje ili da vašeg proizvoda nema na stanju, na vrijeme se odlučite i kaparišite sve što će vam biti potrebno u novom domu.

Slika

Angažujte profesionalce za selidbu

Čak i ukoliko nemate puno velikih i kabastih stvari, odnošenje svega što posjedujete u bezbroj tura kolima može da bude iscrpljujuće i da vas košta vremena i stresa. Umjesto toga, opredijelite se za profesionalce koji su uspješni u selidbama i koji će vam prenijeti vaše stvari sa jednog na drugi prag. Ovo će pogotovo značiti porodicama sa malom djecom jer će roditelji imati vremena da se posvete djeci i objasne im sljedeće korake u procesu selidbe. Vrijeme koje biste potrošili na prenošenje stvari, iskoristite da uživate kao porodica i pripremite se za život u novom domu.

Proširenje porodice je najradosniji događaj u životu i sva pažnja treba da bude usmjerena na pozitivnu energiju koja se u tom trenutku stvara. Uz pomoć ovih savjeta, selidba će da protekne brzo i bez problema što je ono što će vam u ovom trenutku najviše značiti.

Autor: Ljiljana Bugarin

Komentari 0
Najčitanije
 • Medvjed napao čobanina, izgrizao ga i polomio mu ruke
  19.04.2021
  1
 • Uhapšen muškarac iz Pala zbog pucnjave u zatvorenom prostoru
  20.04.2021
  0
 • Rogatičanin teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi
  19.04.2021
  0
 • Pljačka pumpe u Istočnom Novom Sarajevu
  19.04.2021
  3
 • Vlada smijenila deset direktora u "Šumama Srpske"
  19.04.2021
  3