Sjećanje na poginule borce Vojske Srpske u Crkvini

19.08.2020. 20:37
0
IZVOR: Srna

Parastos za 37 srpskih boraca i šest civilnih žrtava rata iz Gornje i Donje Crkvine, koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu, služen je večeras ispred centralnog spomen-obilježja u Gornjoj Crkvini.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović istakao je da Preobraženje 1992. godine bio jedan od najtužnijih dana za Crkvinu, a i za cijelu opštinu.

-Na današnji dan 1992. godine, kada je poginulo deset boraca, dogodio se najžešći napad na liniju odbrane Druge posavske brigade Vojske Republike Srpske- rekao je Zoranović.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za urbanizam i prostorno komunalne poslove Vedrana Mihaljčić istakla je da su se danas okupili da odaju počast junacima, borcima Crkvine, koji su u ratu dali ono najviše što su imali - svoje živote.

-Zahvaljujući ovim ljudima mi danas živimo na slobodnoj teritoriji u Republici Srpskoj. Ja pripadam jednoj generaciji koja je stasala nakon generacije koji su stvorili Republiku i dali svoje živote za Srpsku. Zadatak nam je da naši borci nikada ne smiju biti zaboravljeni- poručila je Mihaljčićeva.

Parastosu su prisustvovali i načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Slobodan Sjenčić, načelnik šamačkog Odjeljenja za privredu i inspekcijske poslove Predrag Nedić i načelnik lokalnog Odjeljenja za Opštu upravu Lepa Trivić.

Predstavnici lokalne zajednice, porodice poginulih boraca, mjesne Boračke organizacije, te mjesnih zajednica Gornja i Donja Crkvina položili su vijence na spomen-obilježje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske
U nedjelju molitveni pomen sahranjenim na groblju Rezakovina kod Visokog U nedjelju molitveni pomen sahranjenim na groblju Rezakovina kod Visokog
Odata počast srpskim borcima palim na Jasiku Odata počast srpskim borcima palim na Jasiku
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    16h 57m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    14h 59m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    13h 52m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    13h 57m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    13h 0m
    1