Сјећање на погинуле борце Војске Српске у Црквини

19.08.2020. 20:37
0
ИЗВОР: Srna

Парастос за 37 српских бораца и шест цивилних жртава рата из Горње и Доње Црквине, који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату, служен је вечерас испред централног спомен-обиљежја у Горњој Црквини.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да Преображење 1992. године био један од најтужнијих дана за Црквину, а и за цијелу општину.

-На данашњи дан 1992. године, када је погинуло десет бораца, догодио се најжешћи напад на линију одбране Друге посавске бригаде Војске Републике Српске- рекао је Зорановић.

Начелник општинског Одјељења за урбанизам и просторно комуналне послове Ведрана Михаљчић истакла је да су се данас окупили да одају почаст јунацима, борцима Црквине, који су у рату дали оно највише што су имали - своје животе.

-Захваљујући овим људима ми данас живимо на слободној територији у Републици Српској. Ја припадам једној генерацији која је стасала након генерације који су створили Републику и дали своје животе за Српску. Задатак нам је да наши борци никада не смију бити заборављени- поручила је Михаљчићева.

Парастосу су присуствовали и начелник општинског Одјељења за финансије Слободан Сјенчић, начелник шамачког Одјељења за привреду и инспекцијске послове Предраг Недић и начелник локалног Одјељења за Општу управу Лепа Тривић.

Представници локалне заједнице, породице погинулих бораца, мјесне Борачке организације, те мјесних заједница Горња и Доња Црквина положили су вијенце на спомен-обиљежје.

Коментари 0
Повезане вијести
Јела Кнежевић (74) на бициклу доноси храну старим и болесним суграђанима Јела Кнежевић (74) на бициклу доноси храну старим и болесним суграђанима
У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе
Обиљежавање 32 године од злочина у Сијековцу Обиљежавање 32 године од злочина у Сијековцу
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 49m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    5h 0m
    3
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    20h 46m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    19h 8m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    21h 22m
    3