Sljedeće sedmice pojačana inspekcijska kontrola

25.08.2022. 17:40
10
IZVOR: srna.rs

Nadležni inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Istočno Sarajevo vršiće tokom naredne sedmice pojačanu kontrolu izdavanja fiskalnih računa i primjene uredbe o ograničavanju marže na osnovne životne namirnice, najavio je načelnik gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Ratko Đurović.

Đurović je precizirao da će kontrole biti vršene od ponedjeljka, 29. avgusta, do petka, 2. septembra, na području svih šest gradskih opština.

- Inspektori će, tokom pet dana naredne sedmice, vršiti kontrolu svih privrednih subjekata koji podliježu fiskalizaciji, dakle, svih trgovačkih, uslužnih i drugih subjekata koji imaju zakonsku obavezu da kupcima i korisnicima svojih usluga izdaju fiskalne račune - rekao je Đurović.

Đurović je naglasio da će kontrola biti vršena i u večernjim časovima i da će inspektori, tokom trajanja akcije, biti svakodnevno na terenu, najavljeno je iz Gradske uprave.

- Osim ovih aktivnosti, redovno kontrolišemo i naplatu boravišne takse, a te kontrole ćemo, svakako, pojačati početkom zimske sezone, kada očekujemo i najveći broj turista - istakao je Đurović.

On je pozvao vlasnike kuća za odmor, apartmana i soba za iznajmljivanje, koji još nisu izvršili kategorizaciju objekata u kojima vrše usluge smještaja, da to učine.

- Već imamo značajnu bazu registrovanih vlasnika koji su izvršili kategorizaciju objekata u kojima pružaju usluge smještaja, ali pozivamo i sve druge, koji još nisu kategorisali vikend-kuće, stanove, apartmane, da izvrše svoju zakonsku obavezu, kako bismo izbjegli neugodnosti i, eventualne, sankcije - rekao je Đurović.

Prema njegovim riječima, gradski inspektori će, do kraja godine, vršiti i redovne kontrole u oblastima prometa prehrambene, neprehrambene robe, ugostiteljstva, turizma, proizvodnje i uslužnih djelatnosti.

Komentari 10
  • Generic placeholder image
    Pale 27.08.2022. 13:00
    Najavljene kontrole?????
    Dragi inspektori platu primate za svakodnevni rad a ne za pet dana u jednoj sedmici i to najavljen rad.
    Sami dajete dokaz protiv sebe da ne radite svoj posao odgovorno.
    A sto se tice fiskalnih racuna u ugost.objektima na Palama (Akvarijus, Zita, Astorija) skoro niko ne izdaje racune. O mesarama, frizerajima da se i ne govori. Tesko ce ova drzavy naprijed kad niko ne radi po zakonu.
  • Generic placeholder image
    Siva 27.08.2022. 11:21
    A šta mislite da prekontrolišete one koji prodaju cigare na ulici?
    Najava kontrole nema nikakvog smisla. Valjda trebaju izdavati račune i bez kontrole. To kaže zakon. Ponašate se kao da ste u dosluhu sa onima koji krše zakon.
  • Generic placeholder image
    Sanja 25.08.2022. 23:42
    Sto ne kontrolisete ove sto su milione ukrali,pa nikom nista,takve zaobilazite.
  • Generic placeholder image
    Malo 25.08.2022. 23:32
    Šta znači "POJAČANA KONTROLA",?
  • Generic placeholder image
    Taman 25.08.2022. 22:23
    Kad smo vec kod taksista njih obavezno iskontrolisati, auta vecinom ne ispravna,vecina ih nema TA tablice, vozaci nisu prijavljeni, dug za dadzbine vise hiljada km,par njih pod uticajem alkohola vozi...
  • Generic placeholder image
    Tln 25.08.2022. 22:12
    Koji je smisao da se najavljuje posjeta inspekcije? Da bi svi radili par dana u skladu sa zakonom i onda sve po starom. Je li ovo neka najava za novu epizodu nadrealista? To je isto kao da kazes dilerima sklonite robu pretresacemo vam kuce od 29. avgusta do 02. septembra!
  • Generic placeholder image
    A 25.08.2022. 20:58
    Samo kontrolisite, a kad cete poceti malo taksiste da kontrolisete, pola ih nema TA tablice, duzni po par hiljada km za poreze i opet regularno rade, auta stwrija od 15 godina, ja kad sam htjeo da izadjem na taxi imao sam oare da kupim poprilicno mlado auto ali mi nisu dali da izadjem nantaci... Samo njih malo prekontrolisite
  • Generic placeholder image
    Đana 25.08.2022. 19:49
    Preporučujem da u Palama izvršite kontrolu u tržnom centrima.Cijene su istaknute kod proizvoda,kad kupac plaća,to više nisu istaknute cijene već mnogo veće.Je li moguće da proizvodi poskupljuju svakih deset minuta?
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 25.08.2022. 19:35
    Ratko Djurovic V.D. nacelnik gradske inspekcije je lik koji kada se pogleda u ogledalo sam sebi kaze da je polubog.
  • Generic placeholder image
    Vidak 25.08.2022. 18:43
    Vidi se da idu izbori, treba oteti dovoljno para...
Povezane vijesti
Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
Počinje manifestacija "Dani tikve" u Istočnom Sarajevu Počinje manifestacija "Dani tikve" u Istočnom Sarajevu
U Istočnom Sarajevu sve spremeno za glasanje u nedjelju U Istočnom Sarajevu sve spremeno za glasanje u nedjelju
Najčitanije
  • Obilježavanje Dana učitelj(ic)a - 5. oktobar
    22h 9m
    0
  • Katastrofa na putu Jablanica - Mostar: U potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela
    22h 17m
    0
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    15h 37m
    0
  • Nevrijeme odnijelo krov, šteta velika
    23h 58m
    0
  • "10.000 kuna za 100 komada djece pokopane"
    22h 8m
    1