Сљедеће седмице појачана инспекцијска контрола

25.08.2022. 17:40
10
ИЗВОР: srna.rs

Надлежни инспектори Одјељења за инспекцијске послове Градске управе Источно Сарајево вршиће током наредне седмице појачану контролу издавања фискалних рачуна и примјене уредбе о ограничавању марже на основне животне намирнице, најавио је начелник градског Одјељења за инспекцијске послове Ратко Ђуровић.

Ђуровић је прецизирао да ће контроле бити вршене од понедјељка, 29. августа, до петка, 2. септембра, на подручју свих шест градских општина.

- Инспектори ће, током пет дана наредне седмице, вршити контролу свих привредних субјеката који подлијежу фискализацији, дакле, свих трговачких, услужних и других субјеката који имају законску обавезу да купцима и корисницима својих услуга издају фискалне рачуне - рекао је Ђуровић.

Ђуровић је нагласио да ће контрола бити вршена и у вечерњим часовима и да ће инспектори, током трајања акције, бити свакодневно на терену, најављено је из Градске управе.

- Осим ових активности, редовно контролишемо и наплату боравишне таксе, а те контроле ћемо, свакако, појачати почетком зимске сезоне, када очекујемо и највећи број туриста - истакао је Ђуровић.

Он је позвао власнике кућа за одмор, апартмана и соба за изнајмљивање, који још нису извршили категоризацију објеката у којима врше услуге смјештаја, да то учине.

- Већ имамо значајну базу регистрованих власника који су извршили категоризацију објеката у којима пружају услуге смјештаја, али позивамо и све друге, који још нису категорисали викенд-куће, станове, апартмане, да изврше своју законску обавезу, како бисмо избјегли неугодности и, евентуалне, санкције - рекао је Ђуровић.

Према његовим ријечима, градски инспектори ће, до краја године, вршити и редовне контроле у областима промета прехрамбене, непрехрамбене робе, угоститељства, туризма, производње и услужних дјелатности.

Коментари 10
  • Generic placeholder image
    Pale 27.08.2022. 13:00
    Najavljene kontrole?????
    Dragi inspektori platu primate za svakodnevni rad a ne za pet dana u jednoj sedmici i to najavljen rad.
    Sami dajete dokaz protiv sebe da ne radite svoj posao odgovorno.
    A sto se tice fiskalnih racuna u ugost.objektima na Palama (Akvarijus, Zita, Astorija) skoro niko ne izdaje racune. O mesarama, frizerajima da se i ne govori. Tesko ce ova drzavy naprijed kad niko ne radi po zakonu.
  • Generic placeholder image
    Siva 27.08.2022. 11:21
    A šta mislite da prekontrolišete one koji prodaju cigare na ulici?
    Najava kontrole nema nikakvog smisla. Valjda trebaju izdavati račune i bez kontrole. To kaže zakon. Ponašate se kao da ste u dosluhu sa onima koji krše zakon.
  • Generic placeholder image
    Sanja 25.08.2022. 23:42
    Sto ne kontrolisete ove sto su milione ukrali,pa nikom nista,takve zaobilazite.
  • Generic placeholder image
    Malo 25.08.2022. 23:32
    Šta znači "POJAČANA KONTROLA",?
  • Generic placeholder image
    Taman 25.08.2022. 22:23
    Kad smo vec kod taksista njih obavezno iskontrolisati, auta vecinom ne ispravna,vecina ih nema TA tablice, vozaci nisu prijavljeni, dug za dadzbine vise hiljada km,par njih pod uticajem alkohola vozi...
  • Generic placeholder image
    Tln 25.08.2022. 22:12
    Koji je smisao da se najavljuje posjeta inspekcije? Da bi svi radili par dana u skladu sa zakonom i onda sve po starom. Je li ovo neka najava za novu epizodu nadrealista? To je isto kao da kazes dilerima sklonite robu pretresacemo vam kuce od 29. avgusta do 02. septembra!
  • Generic placeholder image
    A 25.08.2022. 20:58
    Samo kontrolisite, a kad cete poceti malo taksiste da kontrolisete, pola ih nema TA tablice, duzni po par hiljada km za poreze i opet regularno rade, auta stwrija od 15 godina, ja kad sam htjeo da izadjem na taxi imao sam oare da kupim poprilicno mlado auto ali mi nisu dali da izadjem nantaci... Samo njih malo prekontrolisite
  • Generic placeholder image
    Đana 25.08.2022. 19:49
    Preporučujem da u Palama izvršite kontrolu u tržnom centrima.Cijene su istaknute kod proizvoda,kad kupac plaća,to više nisu istaknute cijene već mnogo veće.Je li moguće da proizvodi poskupljuju svakih deset minuta?
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 25.08.2022. 19:35
    Ratko Djurovic V.D. nacelnik gradske inspekcije je lik koji kada se pogleda u ogledalo sam sebi kaze da je polubog.
  • Generic placeholder image
    Видак 25.08.2022. 18:43
    Види се да иду избори, треба отети довољно пара...
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    16h 39m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    22h 12m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    23h 4m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    2h 12m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    23h 9m
    0